Jorge Lorenzo gir seg!

Jorge Lorenzo, en av de store i Grand Prix-sammenheng, har kunngjort at han gir seg etter at sesongens siste løp er ferdig. Hans korte karriere hos Honda har på ingen måte vist Lorenzo fra hans beste side: Skader og en sykkel som er bygget for og rundt Marquez har gjort det tilnærmet umulig for Lorenzo å nå sitt optimale prestasjonsnivå. Lorenzos talent har det aldri vært tvil om – han fikk tross alt selveste Valentino Rossi til å rive seg i håret av fortvilelse da de var team»kamerater» hos Yamaha.

Etter mye frustasjon bidro han også til at Ducati ble en vinnermaskin – en oppgave som ikke var verdens letteste. Når han nå gir seg er det er det fordi årets stygge skader har ødelagt motivasjonen – han orker rett og slett ikke klatre opp fjellet til toppen igjen og det kan det være full forståelse for – der er grenser for alt.
Da han kunngjorde at han ville gi seg sa han: «Jeg har alltid ment at det er fire milepæler i en karriere: «Det første racet, den første seieren, det første mesterskapet og den dagen en gir seg. Den siste er nå kommet.»
Det er alltid trist når en mester takker for seg, men vi skal ikke la det overskygge gleden over de ekstreme oppvisningene Lorenzo har gitt MotoGP fans over hele verden.
Han har for lengst sikret seg en plass i historien.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser