John McGuinness går glipp av Isle of Man TT

NW 200 er et av de største evenementene i løpet av den britiske roadracing-sesongen, og en slags siste oppkjøring før legendariske Isle of Man TT i slutten av mai.

Under torsdagens kvalifisering kjørte John McGuinness av i en sving på den delen av banen som kalles Primrose Hill. Der kommer førerne opp i cirka 160 kilometer i timen, men hvor fort det gikk da John McGuinness krasjet, er ikke avklart.

Han skal ha blitt kastet over et gjerde og landet på en golfbane, rapporterer britiske MCN. Han ble kjørt i ambulanse til et sykehus i Belfast og skal ha brukket høyrebeinet, fire ryggvirvler og brukket ribbeina. Dette betyr at 45-åringen, som jaktet på en siste seier på Isle of Man TT som starter 27 mai, dessverre ikke kan stille i år.

Honda, som har hatt store problemer med å få den nye Firebladen til å nå opp til konkurrentene i både roadracing, endurance og World Superbike, jobber nå frenetisk med å finne ut hva som kan ha gått skeis. John McGuinness mener at årsaken til krasjen var at gassen hengte seg opp eller at motoren ikke ville gå ned i turtall. Teamets første undersøkelser av motorsykkelen kunne ikke bekrefte noe av dette, men de venter fortsatt på informasjon fra motorsykkelens ECU.

Krasjen førte til at teammakker Guy Martin ikke kunne konkurrere med Firebladen under den resterende delen av NW200, siden teamet først ville finne ut hva som lå bak krasjen. Men Honda Pro Racing uttaler nå at Guy Martin skal stille opp og kjøre under Isle of Man TT.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser