It ain´t over, Jorge!

Nå kan man vel ikke kalle den smukke kvinne som lirte av seg The Star Spangled Banner på Laguna Seca direkte korpulent. Men etter at jagerflyene hadde passert og amerikanerne på tribunen hadde fått på seg capsene igjen, trodde vel mange at Jorge Lorenzo skulle ta det hele hjem fra pole. Selvfølgelig hadde han selskap av Stoner og Dani Pedrosa på første rekke. Bak stod "røkla".

Stoner slo tilbake
Det har blitt mumlet om at Casey er lei. Han har jo uttalt seg sterkt kritisk til utviklingen, og med kone og barn i kulissene kunne man kanskje tyde det hele dit hen at mannen ikke ville satse maks for en titteli sin avsluttende sesong. Dessuten lå han jo "bare" på tredje før den første av to runder Over There. Så feil kan man altså ta.

Merkelig nok tok ikke Pedrosa starten. Men det var "The Aliens" i tet igjen; Lorenzo, Stoner, Pedrosa. "The Fab Four" stemmer liksom ikke lenger. Dovizioso, som ligger på en god fjerdeplass sammenlagt, og har fire pallplasseringer i år, blir ikke sett på som en seriøs tittelutfordrer. 

Spies ut igjen
Etter kun ni runder hadde trioen distansert fjerdemann Ben Spies med snaue seks sekunder. Og han hadde de brysomme satelittførerne Dovi og Crutchlow i hæla. Igjen. Det er mulig han var en smule preget av utkjøringen tidligere denne helgen, men det bar rett ut i grusen. Igjen. Det er jo hyggelig om Ben kan gå ut av Yamaha med rak rygg og melde at det var han som sa opp kontrakten. Men hvem tror vel egentlig på det? Ringvirkningen av grusturen ble atter en gang at Dovi kunne vise Crutchlow hvem som er sjef i teamet og sikre en fjerdeplass.

Hjemmehåp nr.2, Nicky Hayden, hadde en guffen start hvor han ble forstyrret av urokråka Bautista, og måtte fighte seg oppover i feltet. Mannen med den ferskeste kontrakten i depoet la til og med selveste Rossi bak seg. Etter å ha passert nykommer Bradl, og sikret seg sjette, ga han beskjed om at det kanskje ikke bare var salgstallene til Ducati USA som ga ham et år til.

Teamkamerat Rossi viste muligens hva han synes om Ducatien ved å pulverisere sykkelen inn i The Corkscrew. Heldigvis kunne legenden gå uskadd bort, muligens grublende på om han skal kjøre Yamaha eller Honda neste sesong. Tilbudet fra Yamaha skal ha kommet allerede. Og Honda har meldt seg.
Selv om Ducati visstnok skal ha kommet med et trillebårlass med Euro for å friste ham, er det vel tvilsomt om Vale kjører italiensk i 2013…

Fortsatt spenning i toppen
I teten viste Casey seg frem igjen. Og ga beskjed om at kampen om tittelen fortsatt er helt åpen. Lorenzo tok med seg Stoner, og de to forlot Pedrosa. Og som Lorenzo senere uttalte:
– Dette var Casey`s dag.

Han gikk greit forbi, og kunne juble for enda en seier.
1: Casey Stoner
2: Jorge Lorenzo
3: Dani Pedrosa
4: Andrea Dovizioso(18,6 sek. etter)
5: Cal Crutchlow

Sammenlagt: 
1: Lorenzo  205p.
2: Pedrosa 182p.
3: Stoner    173p.

Hva synes du om helgens race og hva tror du om fremtiden til Rossi?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser