Indians racingmotor kan være klar for gatekjøring

Polaris setter inn enda et gir i konkurransen mot Harley-Davidson når de til neste år begir seg inn i AMA Pro Flat Track-serien. Det går rykter om at modellen som de skal delta med kan registreres for gatekjøring, men de eneste opplysningene fra offisielt hold foreløpig er spesifikasjonene på den nye motoren.

Ser vi på disse, er det i hvert fall noen tegn på at masseproduksjon kan være med i planene. Den 750 kubikks fireventilsmotoren, som er døpt FTR750, er væskekjølt og bygd av SwissAuto i Sveits.

En trang sylindervinkel på 53 grader, en lav vekt på 48 kilo, og svinghjul med splines for raske skift avhengig av baneforholdene lukter racing. Det samme gjør en firetrinns girkasse med girpedalen på høyre side.

Men ifølge Indian er eksotiske materialer som titan og magnesium valgt bort til fordel for ulike stålvarianter. Det gjelder for eksempel ventiler og råder. Andre tegn på gatetilpassing er at motoren allerede i racingutgave har fått komfortfremmende balanseaksler.

FTR750 er ikke noe effektvidunder; ved 10 000 rpm produseres 109 sladdvillige hestekrefter. Men det ville uansett vært morsomt å få se en gateregistrert amerikansk Flat track-maskin i gatene. Vi krysser fingre! 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser