Ims + Havnen = sant

Elektrikeren fra Nykirke i Vestfold forteller entusiastisk at han har store forventninger til dette samarbeidet, som betyr at teamet skal kjøre full Superbike-serie både her hjemme og i Scandinavian Open/Nordisk. Jan Roar håper å dra nytte av Oddgeirs svært lange erfaring både fra banen og egen verksteddrift hjemme i Lærdal.

Denne helgen har de innledet sesongen med en gjesteopptreden i det åpne, svenske mesterskapet på Anderstorp. Ungutten hadde pole position foran finalen i går, så det startet svært bra for Ims. Imidlertid ble det regnvær under finaleracet, og han slet litt med demperoppsettet på det våte underlaget. Det var ingen vits i å ta unødige sjanser i et race som verken vil telle i NM eller Scandinavian Open/Nordisk poengmessig, så han kjørte safe inn til 6. plass. Teammakker Havnen var uheldig og krasjet under finalen etter å ha ligget an til en plassering helt i toppen. Racet ble vunnet av Jimmy Lindström, som er tidligere toppfører i bl.a. STCC/Veidec Trophy.

Høye målsetninger
Jan Roar Ims er veldig tent foran sesongen. Han har vært på treningsopphold i Valencia, og der satte han svært raske tider. Etter en litt trå start på sesongen i fjor, der han pådro seg nakkeskade under trening i Spania, løsnet det skikkelig på slutten. Under den kombinerte NM- og S.O.-runden på Vålerbanen i august, ble det seier i det norske, og sølv i det skandinaviske racet.

Når det gjelder årets NM, tror teamet på mange tøffe fighter. Klassen har rekruttert en del av fjorårets 600-førere, og mange er sultne på å fordele de ulike pallplassene. Men både Ims og havnen satser friskt på plasseringer helt i toppen. De nordiske banene har han foreløpig lite erfaring fra, men dette vil garantert «sitte» før sesongen er over. Nye Yamaha YZF-R1 løpssykler er anskaffet, og man satser også på ny dekktype i år.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser