Hver sin seier til teammakkerne

Marc Marquez har tatt sin sjette verdensmestertittel – nummer fire i MotoGP – til tross for at han holdt på å krasje ut av racet etter forhjulsslipp i sving 1. Dagens tredjeplass var mer enn tilstrekkelig til å forsvare tittelen. Den eneste som kunne utfordre ham, Andrea Dovizioso, hadde marginene mot seg da han kjørte ut fra en fjerdeplass. Der endte det med krasj og avbrutt race.

Dagens race ble til slutt en duell mellom Dani Pedrosa og Johann Zarco. Det var førstnevnte som tok seieren, hans andre i år.

Marquez tok starten fra pole position, mens Pedrosa kom seg gjennom fra andre startrekke og la seg som nummer to, fulgt av Zarco. Dovizioso fikk en god start og kom seg opp på sjette; deretter passerte han Andrea Iannone og la seg i ryggen til Jorge Lorenzo.

Så tok Zarco over ledelsen, Marquez la seg på andre, mens Pedrosa fortsatt var tredjemann. Bak der igjen lå de to Ducatiene nærmest klistret til hverandre.

Zarco gjorde en førerfeil, Marquez kom seg forbi, men franskmannen slo tilbake. Runder ble tilbakelagt, Marquez angrep, men gikk bredt. Han var på vei i retning av grusen og ut av racet, men fikk hentet seg inn igjen. Nå lå han imidlertid bak Dovizioso.

Lorenzo tok opp jakten på duoen foran, men snart var det game over for begge Ducati-førerne. For Dovizioso var dermed alt håp om sammenlagtseieren ute.

Nå var det Pedrosa og Zarco som duellerte. Pedrosa angrep, men franskmannen slo tilbake. Idet siste runde startet, ble det spanjolens tur til å overta, og han holdt stand rundt hele banen.

Marquez holdt hodet kaldt og kjørte inn til bronseplassen. Dermed er han historiens yngste fører som kan skilte med seks VM-titler, der fire av dem er tatt i kongeklassen.

Alex Rins kjørte et imponerende rookie-race og ble fjerdemann, mens Valentino Rossi tok femteplassen. Etter disse fulgte Andrea Iannone, Jack Miller, Cal Crutchlow og wild card Michele Pirro, og Tito Rabat kompletterte topp ti.

Bradley Smith ble ellevtemann, mens tredjemann i sammendraget Maverick Viñales ikke hadde noen god helg og endte på tolvteplassen. Danilo Petrucci, Karel Abraham og Hector Barbera var de siste som tok poeng i den dramatiske sesongavslutningen.

2017-sesongen har bydd på noe av det beste en hittil har opplevd på MotoGP-banene. Marquez beholder kongekronen, mens Dovizioso kjempet tappert til siste stund. På torsdag nullstilles klokka – da starter 2018-forberedelsene.

Komplett sammenlagtliste:
1 Marc MARQUEZ Honda SPA 298
2 Andrea DOVIZIOSO Ducati ITA 261
3 Maverick VIÑALES Yamaha SPA 230
4 Dani PEDROSA Honda SPA 210
5 Valentino ROSSI Yamaha ITA 208
6 Johann ZARCO Yamaha FRA 174
7 Jorge LORENZO Ducati SPA 137
8 Danilo PETRUCCI Ducati ITA 124
9 Cal CRUTCHLOW Honda GBR 112
10 Jonas FOLGER Yamaha GER 84
11 Jack MILLER Honda AUS 82
12 Alvaro BAUTISTA Ducati SPA 75
13 Andrea IANNONE Suzuki ITA 70
14 Scott REDDING Ducati GBR 64
15 Aleix ESPARGARO Aprilia SPA 62
16 Alex RINS Suzuki SPA 59
17 Pol ESPARGARO KTM SPA 55
18 Loris BAZ Ducati FRA 45
19 Tito RABAT Honda SPA 35
20 Karel ABRAHAM Ducati CZE 32
21 Bradley SMITH KTM GBR 29
22 Hector BARBERA Ducati SPA 28
23 Michele PIRRO Ducati ITA 25
24 Mika KALLIO KTM FIN 11
25 Sam LOWES Aprilia GBR 5
26 Katsuyuki NAKASUGA Yamaha JPN 4
27 Sylvain GUINTOLI Suzuki FRA 1
28 Michael VAN DER MARK Yamaha NED  
29 Takuya TSUDA Suzuki JPN  
30 Hiroshi AOYAMA Honda JPN  
31 Broc PARKES Yamaha AUS    

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser