Honda introduserer verdens første E-Clutch for motorsykler

Hondas E-Clutch skal jevne ut vekslingene ved belastningsendringer og dermed gjøre kjøringen mykere og mer behagelig.

Pressemelding

I går offentliggjorde Honda informasjon om Honda E-Clutch for motorsykler. E-Clutch er verdens første automatiske clutch-kontrollsystem for motorsykkelgirkasser med flere gir. E-Clutch sørger for smidig start og girskifte uten at føreren trenger å bruke clutchhendelen.

Honda E-Clutch benytter avansert elektronisk kontrollteknologi som gir øyeblikkelig og presis clutchkontroll. Dette resulterer i optimal ytelse i alle kjøresituasjoner som start, stopp og girskifte. Dette gir igjen en smidigere og raskere giring enn det som kan oppnås med en manuell clutchhåndtering

For å imøtekomme ulike behov blant motorsyklister kan clutchen også brukes som en konvensjonell manuell clutch, til tross for at den er elektronisk styrt. Dette betyr at alle, uavhengig av kjøreerfaring og ferdighetsnivå, kan fokusere på kjøreglede med økt komfort.

På grunn av lav vekt og kompakt design kan systemet monteres uten betydelige endringer i eksisterende motoroppsett. Honda har planer om å integrere E-Clutch på  på et utvalg av sine modeller i nærmeste fremtid.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser