Honda 2020: Fireblade CBR1000RR-R på topp

Honda slo på stortrommen da de hadde pressekonferanse på EICMA . Lekre storskjermer viste hva det dreide seg om og som en appetittvekker foran morgensdagens messe avduket Honda sine nye 2020 modeller. Det meste dreide seg om tilpassing til Euro 5, men det alle ventet på – og fikk – var den nye Fireblade CBR1000RR-R. Det har gått rykter om denne sykkelen i lang tid og det er ingen hemmelighet at Honda har tatt mål av seg til å vippe Kawasaki ned av Superbiketronen.

Det har de tenkt å gjøre med den nye Fireblade: 214 hester, samme boring og slag som RC213V, aktive aerovinger integrert i kåpen og med en hel del teknologi hentet fra Moto GP. Utseendet forteller også med all ønskelig tydelighet at dette er et banevåpen – selv om den er Euro 5 godkjent og er registrerbar. Som vanlig med Fireblade kommer det også en SP versjon med Öhlins aktiv fjæring og Brembo bremser.

CB1000R har fått mindre oppdateringer og lakk inspirert av lekre custombygg fra blant andre Wheels and Waves. Effekt er økt til 143 hk og moment er 104 Nm. Vekt er 12 kg lettere
Den småfrekke lille chopperen 500 Rebel er blitt utstyrt med anti-spinn og ny elektronikk
Hondas SH125 selger stort og skal en dømme etter interessen på pressekonferansen vil suksessen fortsette med den oppdaterte versjonen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser