Hjemmeseier på Catalunya

Det ble som ovenfor nevnt dobbelt spansk på hjemmebane i dag, og på tredjeplass – for tredje gang på rad – finner vi Valentino Rossi.

Denne gangen var det imidlertid ikke Lorenzo som kom best ut i starten. Det var Marquez som skjøt av gårde og la seg i teten. Andrea Iannone fikk også en god start, og dermed ble Lorenzo skjøvet tilbake som tredjemann.

Men det varte ikke lenge. Allerede i første sving på andre runde kom Lorenzo seg forbi de to foran, og deretter var det fri bane. Teammakker Andrea Dovizioso krasjet seg ut i femte sving i niende runde, og måtte dermed bite i gresset for tredje gang denne sesongen. Det spøker dermed for vinnerambisjonene.

Lorenzo og Marquez førte an, med Rossi som tredjemann drøye tre sekunder bak. Lorenzo hadde til slutt opparbeidet seg en ledelse på snaue 4,5 sekunder. Nå ligger han likt med Dovizioso i sammendraget.

Marquez økte på sin side sammenlagtledelsen. Nå har han sanket hele 115 poeng, mens Rossis ensomme ferd mot tredjeplassen i dag gjør at han har 88 poeng, og en differanse på 11 poeng ned til teammakker Vinales, som endte som sjettemann i dagens race. Hele poengtabellen og samtlige av helgens resultater finner du her.

Cal Crutchlow ble beste fører for et uavhengig team med sin fjerdeplass. Han kjempet lenge med Dani Pedrosa før sistnevnte måtte gi tapt og nøye seg med femteplassen.

Om to uker kjøres det på legendariske Assen. I mellomtiden leser du alt fra denne helgen og finner en rekke bilder på www.motogp.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser