Hjelper jordskjelvrammede

Daglig leder i Indian Adventures AS, Jim Lindquist, har bidratt i nødhjelpsarbeidet ved å ta del i produksjon av midlertidige hus i Kathmandu gjennom den norske hjelpeorganisasjonen Himalpartner. I området bildene er tatt (Bhattedanda) er cirka 80 % av alle hus ubeboelige etter jordskjelvet.

Lindqust forteller:  – Etter å ha reist i disse områdene og hatt med nordmenn på MC- tur, har jeg blitt glad i fjellfolket som nå  er rammet av to store jordskjelv som har drept over 8 500 mennesker og lagt ca. 24 000 skoler i grus. Mitt oppdrag i Nepal var å lede oppstarten av en produksjonslinje for semi-permanente skoler som skal plasseres ut i områdene rundt Kathmandu. Nepal er avhengig av turismen, og det beste vi kan gjøre er å reise tilbake til områdene som er avhengige av turisme. Enten vi kjører motorsykkel eller besøker Himalaya på annen måte.

Det er ellers stor etterspørsel etter MC-turene i Himalaya. Indian Adventures AS setter nå opp en ekstratur høsten 2016 fordi Verdens høyeste MC-tur allerede er fullbooket.

Foto: Jim Lindquist
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser