Historisk

Endelig kunne Kai Børre Andersen entre seierspallen etter et løp i road racing-VM. I helgens mesterskapsrunde i Supersport-klassen på Assen-banen i Nederland tok han tredjeplassen, et resultat som vekker oppsikt i vide kretser.

Allerede under den første kvalifiseringsomgangen fredag viste Bekkestua-raceren at han hadde noe å by på denne helgen. Han satte den tredje raskeste treningstiden og viste at han hadde tempo til å hamle opp med den øverste verdenseliten.

I racet startet han fra sjette startspor, og lå som nummer to da heatet ble stoppet på grunn av førere som hadde veltet på det våte føret. Racet ble startet igjen, og Andersen holdt hodet kaldt og Suzukien på hjulene. Han valgte å ikke gamble på å utfordre de to foran ham når han hadde en historisk pallplass innen rekkevidde.

Dermed ble det en trygg tredjeplass i mål, en plassering som er den beste en nordmann har tatt i et VM-løp i raod racing noensinne.

– Dette smakte godt! Nå er jeg virkelig tent foran de resterende racene i VM!, sier en lykkelig Kai Børre i Assen.

Allerede neste helg er Andersen klar til å kjempe i VM igjen . Da går racet på Eurospeedway Lausitz i Tyskland, en bane hvor han er godt kjent fra tiden han kjørte i det internasjonale tyske mesterskapet og hvor han har tatt en rekke topplasseringer.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser