Historisk sjanse for Kai Børre Andersen

Kai Børre Andersen fortsetter å bryte barrierer i norsk roadracing. Som første nordmann har han fått innpass hos et internasjonalt fabrikksteam i en superbike-klasse. Han er nemlig hyret inn av KTMs fabrikksteam for å kjøre de siste rundene av det prestisjefylte tyske mesterskapet, IDM.

En teknikksprekket KTM RC8 R står til Andersens disposisjon og «Bølla» gleder seg som en unge.
– Ja, dette er sinnsykt spennende. Jeg er er på vei ned til Assen nå og jeg kan nesten ikke vente med å kjøre. Det er en rå motorsykkel jeg får kjøre og jeg har den beste støtten som er mulig å oppdrive fra fabrikksteamet. Jeg føler meg som den heldigste fyren i verden og jeg tror det kan gå fort jeg.

Forventes rask kjøring
Det har det i hvert fall gjort så langt for de andre KTM-førerne i IDM. Stefan Nebel ligger for øyeblikket på en andreplass i sammendraget, mens kollega Didier van Keymeulen er nummer ti i teamets debutsesong. Sistnevnte er forøvrig den Andersen skal erstatte resten av sesongen. Teamet han nå går inn i er et rent fabrikkteam og det betyr at nordmannen har flere folk med færre arbeidsoppgaver til å hjelpe seg.

De siste løpene i IDM har gått uten Andersen, som valgte å trekke seg fra samarbeidet med Team Inghart etter mye slurv og trøbbel i teamet. Nå er det derimot et helprofesjonelt fabrikksteam Andersen blir en del av og dermed forventes det også mye av føreren.
– Det er jeg ikke bekymret for i det hele tatt. Jeg har fått testet sykkelen litt tidligere og jeg merket at den er mulig å kjøre fort med. Til å aldri ha kjørt en motorsykkel med v-twin før, så syntes jeg det gikk bra. Det tror jeg teamet gjorde også. Assen er også en bane jeg har gode opplevelser fra før (3.plass i Supersport-VM red.anm.), så jeg er som vanlig optimist.

Tror på pallen
Og med optimist mener han at en pallplass kan være innen rekkevidde.
– Jeg skal prøve å gjøre det best av samtlige KTM-førere, men det er ikke en enkel oppgave. Jeg digger utfordringer og jeg tror seriøst at pallen er realistisk å håpe på.

En liten pekepinn får vi allerede i morgen. Da skal førerne i Superbike-klassen i IDM kjøre to fritreninger og en kvalifisering. Lørdag er det nok en kvalifisering og førernes beste tid fra de to kvalene danner startrekkefølgen i søndagens to løp

Hva tror du om Andersen IDM-sjanser på KTM RC8 R?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser