Historisk race for Ducati i Østerrike

Det var optimale værforhold da MotoGP vendte tilbake til Østerrike for første gang på 19 år. Ducatis fabrikksykler med Andrea Iannone og Andrea Dovizioso i salen hadde vist seg nesten uslåelige på den raske banen. Ifølge ekspertene ble halve banen kjørt med full gass, og dette førte til spekulasjoner om at enkelte sykler ville få problemer med bensinforbruket.

Med bredfulle bensintanker stilte kamphanene opp på startfeltet med Andrea Iannone i pole position, Valentino Rossi på andreplass, og Andrea Dovizioso på tredjeplassen. I andre startrekke lurte regjerende verdensmester Jorge Lorenzo, som virket å ha orden på både seg og sykkelen foran racet. Ved siden av ham sto landsmannen Marc Marquez, som skadet skulderen under oppvarming, og på sjetteplass hadde Suzuki-fører Maverick Viñales klemt seg inn.

Iannone var raskest inn i første sving, og slapp dermed bikkjeslagsmålet med resten av toppførerne. Marc Marquez gikk for offensivt inn og presset ut Jorge Lorenzo; dermed fikk Ducati-førerne og Valentino Rossi en liten luke.

Iannone hadde bedt om et mykere framdekk enn resten av førerne med håp om å kunne rykke fra allerede fra starten, men verken teammakkeren eller Valentino Rossi ville tillate dette.

Snart viste Jorge Lorenzo at han er tilbake i verdensmesterform. Han la seg på bakhjulet til Valentino Rossi, og ledet til og med en kort stund. Ducati-syklene viste seg imidlertid å være altfor effektsterke og stabile i innbremsingene til at Yamaha-førerne kunne utfordre dem. Da Ducati-førerne hadde forsikret seg om at bensinen ville holde, byttet de mapping og økte ledelsen. Om det var Iannones valg av mykere framdekk eller en tøffere kjørestil som gjorde utslaget, skal være usagt, men han tok til slutt Ducatis første seier i MotoGP siden 2010, foran sin teammakker Dovizioso.

Valentino Rossi klarte ikke å hamle opp med Jorge Lorenzo, som tok tredjeplassen. Marc Marquez kjørte tappert med skadd skulder, og holdt offensive Maverick Viñales bak seg gjennom hele racet.

Fem førere tjuvstartet (Barbera, Bradl, Bautista, Hernandez og Crutchlow), og dette ga ride-through-straff. Danilo Petrucci ble straffet for å ha kjørt på Eugene Laverty i siste sving i siste runde, og han må derfor starte tre plasser lenger bak når MotoGP kjøres i Tsjekkia 21. august.

Sammenlagt leder nå Marquez med 181 poeng. Lorenzo har 138, mens Rossi foreløpig holder bronseplassen med sine 124 poeng. Det gjenstår åtte race, så ingen kan påberope seg noen tittel ennå.

Les mer på www.motogp.com.
  

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser