Her velter Sandums seiershåp

– Jeg hadde håp om en bedre sesongstart rent resultatmessig, men det er bare å legge nedturene bak seg og gi full gass i de neste racene. Først ute er Scandinavian Open på Alastarobanen i Finland siste helga i juni, sier Ingrid Sandum etter en velt og en sjetteplass i andre og tredje NM-runde på Vålerbanen.

Den første runden på Rudskogen endte med knall og fall allerede under oppvarmingen på søndag morgen. 18-åringen fikk en konkurrent i forhjulet etter en sen innbremsing og havnet i periferien. Ingrid valgte derfor å stå over selve racet til fordel for pugging til muntlig eksamen dagen etter.

– Jeg var både skjelven og mørbanket etter luftseilasen, og prioriterte i stedet skolebøkene. Vurdert ut fra eksamensresultatet var nok det et klokt valg, sier hun.

Forhjulsslipp
Møtet med grusen i den andre runden på Vålerbanen kom etter at Gjerdrumsjenta hadde fått skikkelig fart på sykkelen og kjørt seg opp til 4. plass fra 8. startspor.

– Jeg tangerte litt for langt inn i depotsvingen og traff en våt flekk. Det endte med en forhjulsslipp, rett i grusfella, og null poeng. Veldig surt, men velten fikk meg på hugget og jeg endte på en poenggivende 6. plass i runde nummer tre dagen etter til tross for en litt svak start. Jeg fikk aldri den store godfølelsen, og var nok litt preget av krasjene i det siste, oppsummerer Ingrid Sandum.

Bedre i Sverige
Innsatsen så langt i det åpne Svenske mesterskapet er langt mer oppløftende.
Jeg oppnådde nye bestetider, kjørte jevne runder og holdt tempoet oppe helt til mål i alle de 3 løpene som hittil er kjørt i SM . En sjetteplass sammenlagt så langt er jeg veldig godt fornøyd med,spesielt tatt i betraktning at i SM er det flere førere som holder et høyt nivå og også flere deltakere med 25-30 stykker til start.

At både formen og 125 GP-Hondaen er i god trim, er hun ikke i den minste tvil om. Uflaks kan tross alt ikke velges bort.

– Flere nye personlige rundetider i Sverige viser at oppgraderingen av sykkelen kombinert med all treningen har gitt resultater. Nå gjelder det å få uhellene ut av hodet, og alt det andre til å klaffe samtidig, sier Ingrid Sandum.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser