Henning Flathaug back in business

Mo i Rana for to uker siden endte opp med to løp fra sidelinjen med en sykkel som ikke ville starte, og det var neppe noen som trodde at Henning skulle komme tilbake på den måten han gjorde på Karlskoga sist helg.

På fredag kvalet han inn til en ikke så imponerende 11. plass til lørdagens løp, men han hentet seg litt inn igjen på den andre kvalen, og fikk sjette startspor til løpet på søndag.

Løpet på lørdag ble avlyst grunnet styrtregn, så derfor ble begge kjørt på søndag. Henning hadde aldri kjørt sin nye Honda SP2 på regn før, og var ikke særlig optimistisk før warm up søndag morgen, spesielt med tanke på at han ikke fikk til å kjøre sin CBR 1000 på regn i fjor. Warm up gikk derimot veldig bra, og en fornøyd og lettet Henning var nest raskest av samtlige i Superbike.

Regnet fortsatte, og det var tydelig at det kom til å bli et vått løp. Henning tok en dårlig start og ramlet fra 11. til 15. plass på den første runden. Men så gikk det opp for ham at han kjørte mye fortere enn alle de andre, han kjørte fra fører på fører med god margin. Endelig var selvsikre Henning tilbake! Han endte til slutt opp som nummer to i løpet, men som beste nordmann, og tok dermed alle 25 poengene i NM. I tillegg var det første del av Nordisk mesterskap i helgen, som det derfor ble en veldig overraskende god start på.

«Dessverre» tørket vannet helt opp i løpet av de neste to timene, så det ble et veldig varmt og klamt race nummer to. Henning startet altså fra sjette spor, tok en god start, og var nummer fire etter første sving. Han mistet etter hvert de to plassene igjen, men holdt de øvrige bak seg frem til løpet ble rødflagget. Tre av førerne foran Henning krasjet, og han ble dermed nummer tre i omstarten. Han tok enda en god start, og var raskt oppe på andreplassen. Den litt raskere Carl Berthelsen kom seg til slutt forbi, og Marius Ripel Jensen snek seg også forbi på siste runde. Henning ble dermed nummer fire i løpet, og tredje beste nordmann.

Henning er selvfølgelig strålende fornøyd med en søndag som gikk over all forventing. Han synes også det er veldig godt å ha godfølelsen på regn tilbake, noe han ikke har hatt siden han kjørte Superstock 600 i 2016.

En topplassering i NM er dessverre helt utenfor rekkevidde i år etter alle elektronikkproblemene, men å ta 41 poeng på en dag er jo ikke så verst.

Foran andre og siste del av Nordisk leder Henning sammenlagt sammen med Carl Berthelsen, og teamet krysser nå fingrene for regn.

Neste løp for teamet blir SM på Falkenberg 18.-19. august, og siste løpshelg i år blir NM- og Nordisk-finale på Rudskogen 15.-16. september. Teamet gleder seg stort til begge arrangementene.