Helgens roadracing i Imatra

Det første racet ble kjørt allerede i 1962, og i drøye 20 år fortsatte arrangementet i den finske byen Imatra.  Totalt kjørte man Imatranajo 25 ganger før det siste racet i 1986, og da hadde byen til og med vært vertskap for VM-race. 

I helgen fikk konkurransen et etterlengtet comeback med mange førere i flere klasser. Fredagen var forbeholdt kvalifisering, det samme var lørdag formiddag, men på ettermiddagen var det tid for race.

Den innledningsvis våte veibanen hadde nå tørket. I Supersport-klassens første race tok Marek Cerveny ledelsen fra start, med Joey den Besten tett bak. De rykket fra Thomas Walther, som måtte kjempe hardt om tredjeplassen med Pierre Yves Bian. Marek Cerveny satte rundetider på under to minutter og sikret seg seieren etter at Joey den Besten brøt på tampen av racet. Fjerdemann over mållinjen ble Wolfgang Schuster, men han fikk tidsstraff etter tjuvstart og rykket ned på sjetteplass. Dermed fikk Anders Blacha fjerdeplassen, og Arnaud Seydoux knep femteplassen.

Det første racet i Superbike-klassen ble i starten anført av Sebastian Le Grelle, fulgt av Vincent Lonbois, som senere fikk tidstillegg for tjuvstart. Pauli Pekkanen og Didier Grams hang på som tredje og fjerdemann. Over mållinjen var Le Grelle først, fulgt av Lonbois og Grams.

Søndagens Supersport-race ble igjen en oppvisning av Marek Cerveny og Joey den Bestens. De tok ledelsen og dro fra resten av startfeltet. Pierre Yves Bian ble utfordret av Thomas Walther om tredjeplassen. Joey den Besten vegret seg for å slippe Marek Cerveny ut av syne, men kom seg aldri forbi. Pierre Yves Bian og Thomas Walther hadde en hard fight med flere forbikjøringer. Til slutt var Pierre Yves Bian først over mållinjen av disse to, mens Anaud Seydoux tok femteplassen.

Det andre Superbike-racet ble en spennende affære. Sebastien Le Grelle tok starten, fulgt av Jogem van den Hoek, Vincent Lonbois, Pauli Pekkanen og Erno Kostamo. Sistnevnte satset igjen for fullt fra lenger bak i feltet. Van den Hoek datt ned på en sjetteplass. Lonbois tok igjen Le Grelle, og de kjempet hardt i flere runder. Kostamo og Pekkanen kom seg forbi Grams. Lonbois hadde en knapp ledelse foran Le Grelle da de startet på siste runde. Men Le Grelle økte ledelsen før han krysset mållinjen som vinner. Kostamo og Pekkanen forsvarte de finske fargene med bronse og fjerdeplass.

Løpshelgen, som er en del i IRRC-serien, betegnes som vellykket av organisasjonen selv, og de håper på gjentakelse neste år. En rask og sikker bane og den dedikerte motorklubben som sto som arrangør ble nevnt som noen av grunnene bak suksessen. For ikke å snakke om førerne og tilskuerne!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser