Harley-Davidson på Wheels and Waves

Tre motorsykler, tre venner, én ide: Å tilbringe ti dager i Sahara-ørkenen, med sykler, telt, klær og støttekjøretøy. Syklene er spesialbygd helt fra grunnen av for denne turen. På toppen av det hele skulle det også lages film om opplevelsen.

Turen ble gjennomført og filmen ble laget. Nå skal Desert Wolves Harley-Davidson vises frem på festivalen Wheels and Waves, som startet den 14. og varer til 18. juni i byen Biarritz i Sørvest-Frankrike.

Syklene startet som Harley-Davidson 1200 Roadsters, og har siden vært under David Borras’ vinger. Borras er mannen bak El Solitario (oversettelse: Den ensomme ulven), en ikonisk sykkelbygger i Galica, nordvest i Spania.

Å skape en motorsykkel som kan overleve den tøffe ørkenen i Sahara er ikke lett. Men det er akkurat det El Solitario har gjort. I sin originale form er Harley-Davidson Roadster en sporty og kompetent allrounder. Den har et innebygget potensiale som kan tas i mange forskjellige retninger. Derfor ble denne modellen førstevalget i Desert Wolves-prosjektet.

Men det ble ikke en helt problemfri operasjon. Dempingen var det vanskeligste å få riktig, men David gikk direkte til Öhlins. Roadsters opp/ned-gaffel var relativt lett å bytte, men å finne en erstatning for de to bakre støtdemperne krevde mer arbeid. Kombinasjonen av støtdemperlengde og vekt (i forbindelse med terrengkjøring) hadde aldri før vært et tema for Öhlins Race Division. De endte derfor opp med dempere lagd for firehjulinger (ATV) for å oppnå ønsket effekt.

Detaljarbeidet er resultat av et omfattende samarbeid. Bark Busters utviklet håndbeskyttelsen i karbonfiber, mens Kineo produserte 19-tommers eikefelger foran og bak. Felgene er skodd med slangeløse Dunlop flattrack-dekk for å holde farten på et fornuftig nivå i den dype sanden. SC Projects utviklet det matte og svarte 2-1-eksosanlegget, ISR lagde custom bremsekalipere og skiver, mens Kriega sørget for myke bagasjevesker.

For mer informasjon om El Solitario, klikk deg inn på www.elsolitariomc.com, og for informasjon om Harley-Davidson 1200 Roadster, se www.harley-davidson.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser