Harley-Davidson Østfold kom til finalen!

– Dette er veldig spennende. Vi konkurrerer mot land som er gedigne i forhold til oss! Jeg har bygd mange sykler opp igjennom, men har aldri tatt steget og deltatt i en konkurranse. Jeg har vært han som kjører til utstillingene og parkerer utenfor for å se hva alle andre har gjort, forteller Svein Erik Simensen beskjedent. Sykkelen fra Østfold har danket ut sykler fra Spania, Østerrike, Sveits og Belgia.

Simensen er daglig leder i Harley-Davidson Østfold, og sammen med sine tre sønner har han jobbet aktivt for å bygge Harley-Davidson-utgaver som tiltaler yngre førere.

Siden 11. mai har motorsyklene sanket stemmer på nettet, og i dag offentliggjorde Harley-Davidson finalistene: Norge, Tyskland, Frankrike, Tsjekkia og Kypros.

De fem utvalgte skal nå konkurrere i finalen, som avholdes under «Wheels and Waves»-festivalen i Biarritz, Frankrike. Festivalen varer fra 11. juni til 14. juni, og en jury skal avgjøre hvilken som til slutt blir kåret til europeisk «Custom King».

– Det blir noe annet å vise frem sykkelen der. Hittil har folk stemt oss frem basert på bilder og video, men her skal en jury se på alle detaljene og hvordan sykkelen er i det virkelige livet, fortsetter en spent Svein Erik Simensen.

Tre av syklene fra prosjektet til Harley-Davidson Østfold, inkludert finalisten i Battle of the Kings, kan også beskues nærmere på Glommafestivalen og Tons of Rock i Halden.

Battle of the Kings er en europeisk konkurranse der alle Harley-Davidson-forhandlere i Europa er blitt invitert til å bygge om en Harley-Davidson Street 750. Til høyre ser du bilder av de andre finalistene, og i bildeserien får du flere detaljer fra Østfold-finalisten.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser