Hårfin og etterlengtet Lorenzo-seier på Silverstone

Etter å ha tatt sin tredje Pole Position på fem race var det tvil om sesongkometen Marc Márquez kunne stille i selve racet etter å ha fått skulderen ut av ledd på gårsdagens Warm-Up; se artikkelen nedenfor. Men etter å ha fått grønt lys av legene stilte Repsol Honda-føreren seg fremst i startrekken, fulgt av de to Yamaha-førerne Lorenzo og Crutchlow. Sistnevnte hadde også et ublidt møte med grusen under Warm-Up.

Knapp seier etter tett fight

Lorenzo tok starten, og akkurat som i Brno ble det hele en kamp mot de to Repsol Honda Team-førerne Márquez og Pedrosa. Litt over to runder fra mål smatt Márquez opp i teten, men Lorenzo klarte å bremse seg forbi igjen. I siste runde var Márquez nok en gang foran, men Lorenzo klarte til sist å sikre seg seieren via en frekk manøver som innebar at syklene såvidt sneiet borti hverandre.
Tetduoen passerte målflagget med kun 81 tusendelers sekund mellom seg, og dermed ble dette Lorenzos første triumf på to og en halv måned. Dani Pedrosa slet med festet på bakdekket og endte halvannen sekund bak. Nok en gang ble det den litt forsmedelige fjerdeplassen på Valentino Rossi; også denne gangen etter en frisk og spennende fight med Alvaro Bautista.


Misano neste – Márquez fortsatt i teten

Nå blir det to ukers pusterom før neste fight på Misano. Márquez har 30 poengs ledelse på Pedrosa idet det gjenstår 6 MotoGP-helger, og med gårsdagens seier ligger nå Lorenzo 39 poeng bak sensasjonsmannen Márquez. Etter racet ble det kunngjort at Marquez pådro seg to straffepoeng for at Carl Crutchlow krasjet under Warm-Up’en. Årets MotoGP-komet hadde ikke saknet farten tilstrekkelig under en gulflaggsepisode, og fikk dermed svi for dette.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser