Hard trening ga gull i Sverige

Med leiebilen fullpakket dro Ib Vegard Andersen og teamet hans den lange turen over fjellet til Østersund i Sverige, der trialføreren var invitert til deltagelse i Svensk Mesterskap i X-Trial 2012. Gode forberedelser gjorde at nordmannen gikk helt til topps.

Ib og hjelper Marius Dammyr hadde forbredt seg godt i forkant av helgens mesterskap med mye trening på X-Trial, det vil si kjøring inne på kunstige seksjoner, der tempo og tid også spiller en rolle. Og treningen ga utslag i en fullsatt Z-Hall i Østersund.

Mye publikum
Over 1300 mennesker hadde løst billett for å se regjerende mester Eddie Karlsson forsvare sin tittel fra 2011, og den svenske mesteren satte seg raskt i respekt med å vinne kvalifiseringen. Men allerede her fikk publikum en advarsel om at gutten fra Eiker ikke hadde kjørt 70 mil uten grunn og han kvalet inn som nummer to.

Da semifinalene stod for døren startet også SVT sin live-sending og motorsykkelakrobatene fikk enda mer press på seg. Vi er ikke så godt vant med kameramenn som står i veien for oss, men Ib Vegard lot seg ikke affisere av dette og kjørte bedre og bedre. Man kan til og med driste seg til å si at Eiker-gutten storkoste seg foran det svenske folket og på tv. Til slutt kunne man høre at ikke bare seksjonene var vunnet, men også hjemmepublikummet, der bakhjulskjøring, svorske kommentarer og gledestårer ble møtt med høylydt applaus.

Svensken ga alt
Ib Vegard Andersen fra Øvre Eiker i Buskerud gikk til slutt helt til topps i en finale som var fullspekket av action. Den regjerende svenske mesteren ga absolutt ingenting ved dørene og de kjempet side om side gjennom seksjon for seksjon.

Men ved den vanskelige seksjon 5 i finalen, som var et høyt hopp, så feilet svensken og pådro seg 5 prikker mens Ib Vegard gjennomførte med null og fra da av og inn så hadde Ib full kontroll.

Resultater:
1: Ib Vegard Andersen, Norge.
2: Eddie Karsson, Sverige.
3: Kristoffer Leirvaag, Norge

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser