Hard smell for Stinius

En stor krasj søndag morgen gjorde at han måtte stå over begge løpene i den norske og nordiske mesterskapsrunden i roadracing på Vålerbanen. Under warm-up-treningen, som kjøres på morgenen før løpsdagen i racehelger, var det tett regn og Stinius Viking viste tidlig at han var innbitt på å kjempe om 3. plassen sammenlagt i norgesmesterskapsfinalen. Etter å ha hengt på finske Vesa Kallio, bror av Moto2-stjernen Mika Kallio, og satt treningens 4. bestetid, var han uheldig på slutten og krasjet. Han hadde smerter i hode, skulder og hofte, og det medisinske apparatet på banen bestemte derfor at han skulle sendes med ambulanse til Elverum sykehus for røntgen, og deretter videre til Hamar for CT-scan for å utelukke hodeskader.

Videre til Ahus
Etterhvert ble det klart at det "kun" dreide seg om en liten hjernerystelse og ingen brudd. Han var allikevel veldig mørbanket og hadde såpass store smerter i hofte og lysk at han ble sendt videre med ambulanse "hjem" til Ahus på Lørenskog, for å kunne få god nok smertelindring over natten og slik at en ordtoped skulle finne ut om det var noen spesiell grunn til disse smertene.

I NM-sammendraget havnet 15-åringen til slutt på en 5. plass i Superstock 600, noe han selv og teamet må si seg fornøyd med etter kun å ha kjørt 5 av 8 løp.

Stinius vet godt at slike ting er en del av gamet i denne sporten, og han og teamet ser allerede fremover og håper nå at han kommer seg raskt på beina igjen, slik at han blir fit for fight igjen til 1. september da han skal kjøre European Junior Cup på Nürburgring i Tyskland.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser