Haga vs Spies i helgen

Finalen kjøres på den 4,59 km lange Portimao Circuit, i Portugal, som sto klar til finalen i fjor. Det ligger an til en skikkelig thriller, mellom de to, som begge kan vinne sin første VM tittel på søndag.

Ben Spies fortjener kanskje «Stram Wire-prisen», etter en imponerende debutsesong, med hele 10 pole position og 13 seiere? Spies ligger 10 poeng bak japaneren Noriuki Haga, i sammendraget, etter en litt problematisk avslutning i Frankrike. Han gjorde noen uheldige endringer mellom heat 1, som han vant, og heat 2, som ble vunnet av Haga. Dermed overtok japaneren VM-ledelsen igjen. En ledelse han har holdt siden åpningen i Australia, til han hadde det lille sammenstøtet med Jonathan Rea på Nürburgring i VM-runde nr 11, som førte til krasj og 0 poeng.

På en allerede sikret bronseplass i VM, har vi Hagas teamkollega, Michel Fabrizio. Italieneren kan bli en joker i dette oppgjøret, om han klarer å blande seg inn i kampen mellom Spies og Haga.

Supersport VM
Føreren som har hatt høyest tempo i årets Supersport VM, er briten Cal Crutchlow. I sin første fulle VM sesong, har Yamahaføreren vunnet 5 løp fra 10 pole position. Mesterskapet var åpent helt frem til da tittelutfordreren, Eugene Laverty krasjet i Magny Cours, og tapte verdifulle poeng.

Crutchlow kan sikre seg sin første VM-tittel på søndag, med en 10. plass. Og det på hans egen 24 års fødselsdag.

Norsk håp i Superstock 600

Fredrik Karlsen har kjørt for det nederlandske teamet VD Heyden Motors Yamaha, siden den 5. runden ble kjørt på Donington. Fredrik har utviklet seg mye som fører i år, med en 5. plass i Brno og 5. plass på Nürburgring som beste resultat. Han har sakte men sikkert nærmet seg tempoet til de beste i klassen, og har et klart mål om å avslutte med en pallplassering i Portimao. For de som vil følge dette løpet direkte, vises løpet direkte på worldsbk.com. Heia Norge!

Superbike og Supersport sendes på Eurosport og Eurosport 2: Sjekk ut tv oversikt på: tv.eurosport.no

Norske kommentatorer i helgen er Chris Sæther og Rolf Kåre Valderhaug

Ny avtale gir 140 timers dekning på Eurosport i 2010
Eurosport gruppen og Infront Motor Sports har signert en ny 3-års avtale. Avtalen innebærer TV og digitale rettigheter for Superbike-VM, Supersport-VM og Superstock klassene. Kontrakten gjelder til og med sesongen 2012, og for alle de 59 landene Eurosport dekker. Eurosport vil øke antall timer med direktesendinger fra serien, fordelt på Eurosport, Eurosport HD og Eurosport 2. Alle VM-runder som kjøres i Europa, skal fortsatt produseres i HD-kvalitet.

Avtalen gjelder også Eurosport Player, Video-On-Demand, Catch-Up og Mobil-Tv. Det betyr at du kan se alle løpene på din TV, på din PC, eller på din mobiltelefon. Når det passer deg.

Hvem tror du står igjen som seierherrer etter helgens runde?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser