Haaland går for seier

Norvald Haaaland var i 2008 den eneste roadracingførerene som deltok i ProSuperbike/STCC. En satsing hvor han endte på 2. plass sammanlagt, kun slått med 1 poeng. Samtlige av de andre førere i denne serien er å betrakte som profesjonelle, mens Haaland på side må jobbe som snekker for å holde hjulene i gang.

Til årets sesong gjør han sin største satsning noen sinne og med hjelp fra flere sponsorer enn før skal den rutinerte nordmannen vise svenskene at den gjeveste roadracinngtitelen hører hjemme i Norge. I praksis har sponsorhjelpen blant annet ført til at Haaland allerede har fått gjennomført to tester i Spania.

Tester i Spania
På Jerez i januar/februar brukte han sin fjorårssykkel, og etter litt tekniske problemer klarte den sindige vestlendingen å vise konkurrentene hvor skapet skal stå. Respektable tider, og masse verdfulle dekk og oppsettsdata ble resultatet.

I mars bar det lenger øst i Spania, til den for nordiske forhold meget gode testbanen i Cartagena. Da hadde han også endelig fått sin 2009-modell Yamaha R1. Dette skulle vise seg som et fantastisk nytt bekjentskap. «Den nye R1´en er helt fantastisk» uttaler Haaland på sms fra Spania. Kjørbarheten og følelsen med sykkelen er så godt som raceready ut av kassa! Etter noen tilpasninger kjørte han seg ned på personbeste allerede etter 3 pass på første dag. De neste dagene ble benyttet flitig, R1´en måtte tilpasses vekt og kjørestil. Allerede tredje dag hadde han forbedret sin gamle personbeste med ett sekund. De siste dagene ble benyttet til å finteste dekkblandinger og oppsett.

Gikk i bakken
Dessverre endte siste dag med en liten marksyning, noe som førte til at Haaland ikke fikk deltatt i racet som avsluttet treningsleiren på Cartagena.

Veien videre før det braker løs i STCC den 1. og 2. mai er noe usikker, men målet er å få kjørt noen flere tester. Men før alt annet er det barnefødsel og sponsorjakt som gjelder for mosseinnflytteren fra Fjalar.

Hva tror du om Haalands sjanser i Pro Superbike?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser