Gundersen vant Ränneslättsloppet

Ränneslättsloppet i Eksjø er det nest største løpet av de svenske enduroklassikerene, og antall deltakere ligger på rundt to tusen.

Måtte kjøre uten bakbrems
Gundersen lå på sjetteplass fra start, men kom seg raskt opp i ryggen på ledende Jonas Karlsson. Karlsson er bestemann i Sverige innen denne kategorien førere, og Kjetil planla å ligge bak en stund før han ville angripe.

– Jeg brukte kort tid på å hente inn Karlsson, lå og sparte krefter, og planla et angrep litt lenger ut i løpet. Etter en time mista jeg bakbremsen etter å ha truffet en stein. Der og da trodde jeg løpet var kjørt og hadde mer enn nok med å henge på, men etter en stund klarte jeg faktisk allikevel å øke farta og klarte å kjøre forbi og stikke fra. Det var tre lange timer, men utrolig gøy etterpå, forteller Kjetil selv. Dette løpet har vært et av hovedmålene hans de siste årene.

Et annet hovedmål er som tidligere skrevet topplassering i Gotland Grand National senere i høst.

Samboeren også på pallen
Også Kjetils samboer, Katrine Rye-Holmboe, markerte seg i helgen. Katrine tok forrige helg over sammenlagtledelsen i det svenske mesterskapet i enduro. Etter å ha ledet store deler av løpet krasjet dessverre Katrine og mistet ledelsen på den siste runden da ti minutter gjensto, og Emily Smalsjø, som ligger på andreplass i det svenske enduromesterskapet, kom seg forbi.

– Det var veldig ergerlig for Katrine. Det er kjipt å miste seieren på slutten av et langt løp. Jeg har gjort det selv, og jeg holdt på å gjøre det igjen i dag da jeg mista bakbremsen på siste runden. Men vi har sjansen igjen til helgen, når det for første gang arrangeres NM for damer, avslutter Kjetil.

Satser på to ganger NM-seier
Om fjorten dager arrangeres norgesmesterskapet i enduro på Bjørkelangen, og – som Kjetil nevner ovenfor – for første gang har dameklassen fått NM-status.

Kjetil Gundersen og Katrine Rye-Holmboe er favoritter i hver sin klasse.

Les mer om løpet her:  http://www.ranneslattsloppet.nu

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser