Guintoli og Rea øverst på Superbike-pallen i helgen

Sylvain Guintoli fra Aprilia Racing Team vant det første Superbike-racet på opptørkende bane i Assen. Dette var franskmannens femte seier så langt, og nummer to i årets World Superbike.

Idet racet (som ble klassifisert som tørt) startet stakk Guintoli fra, med Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike Team) og Kawasaki Racing Teams Loriz Baz og Tom Sykes hakk i hæl.

Racet ble rødflagget på tampen på grunn av kraftig regn idet Tom Sykes var i ferd med å kjøre opp i ryggen på Guintoli. Han rakk aldri å passere, og måtte ta til takke med sølv. Rea havnet som tredjemann på pallen.

Race nummer to kom sent i gang på grunn av det dårlige været, og det endte med avkorting til ti runder. Ved målflagg var det briten Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike Team) som gikk av med seieren foran Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) og Davide Giugliano (Ducati Racing Team).

Dette er Reas tolvte Superbike-seier i karrieren, og det femte på Assen, mens Lowes tok sin første pallplass noensinne, og Giugliano første topp tre som fabrikksfører.

Tom Sykes leder fortsatt årets World Superbike sammenlagt, foran Guintoli og Baz.

Flere detaljer om helgens race, førere og terminliste finner du på www.worldsbk.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser