Grunn til å feire

Full pott for Ducati i 2023: Seier i MotoGP, Superbike og Supersport.

Racingsesongen 2023 ga Ducati grunn til å feire å feire. Det italienske selskapet ble et av få selskaper som har vunnet alle tre førertitlene i MotoGP, World Superbike og World Supersport samme år, og ble også den første til å vinne alle tre produsententitlene samme år. I tillegg var det første gang at Ducati vant førertittelen 2 år på rad.

Ducati samlet nylig lagene, førerne og fansen til «Campioni in Festa»-arrangementet på Bologna basketballarena, hvor de feiret ikke bare vinnerne i hver av disse racingklassene, men også andre- og tredjeplassene i MotoGP. På scenen var MotoGP-verdensmester Francesco Bagnaia, World Superbike-mester Álvaro Bautista, World Supersport-mester Nicolò Bulega,MotoGP-toerJorge Martín og Marco Bezzecchi som kom på tredjeplass i serien.

For å virkelig å understreke suksessen har Ducati bestemt seg for å lage replikaer av syklene til førerne som er nevnt – men i meget begrenset opplag. Det skal lages 263 Bagnaia-replikaer 219 av Bautistas WSBK sykkel. Bulegas V2 skal lages i 111 eksemplarer, Martins sykkel 189 og Bezzecchis 72.

Bagnaias World Champion Replica kommer i den samme gule grafikken som han hadde på sin fabrikk Ducati Lenovo Team GP23 på San Marino Republic GP i Misano, Bautista-utgaven bruker tilsvarende grafikk fra Pirelli Emilia-Romagnarunden i WSBK på Misano i juni i fjor. I tillegg har Ducati også inkludert Jorge Martín og Marco Bezzecchi-utgaver som bruker lagenes unike farger.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser