Graham Jarvis vant Battle of Vikings

Jeg har ristet på hodet over ”Battle of Vikings” på YouTube hvert år, men det var først i år jeg tok turen dit selv. For et sprøtt arrangement!

Allerede da jeg kom til «Dödsstupet», ble jeg imponert over bredden på deltakerne. Det var selvfølgelig klasseforskjell på amatørene og topptrioen Joachim Ljunggren, Wade Young og Graham Jarvis. De sistnevnte er jo proffer, og de fikk det til å se lekende lett ut selv om det var så bratt at de som planlegger å kjøre nedover burte ta en IQ-test.  

Da jeg kom til «Ha-ha-stokkene» og «Hamburger Hill», begynte mange å bli skikkelig slitne, mens det virket som om proffene fløt ovenpå stokkene og fant grepet på nærmest magisk vis. Young gikk opp i teten, for så å bli forbikjørt av Jarvis – som virket fast bestemt på å vise at han fortsatt er den raskeste og mest utholdende når det gjelder ekstremenduro. Fartsforskjellen som toppførerne har i seksjonene er ekstremt imponerende.

Det var Joachim Ljunggren som ledet den første runden, og det var også han som satte den raskeste tiden oppover den såkalte «Svarta pisten» – en vanvittig lang og bratt bakke som sikkert er utfordrende nok å kjøre nedover om vinteren, og på sommeren virker den så å si umulig å kjøre oppover.

Wade Young tok imidlertid over ledelsen på den andre runden, før han igjen ble forbikjørt av Graham Jarvis på den fjerde. En ledelse som Jarvis klarte å holde hele veien inn i mål.

Ljunggren falt deretter ned til fjerdeplassen siden han ble forbikjørt av Lars Enöckl fra Østerrike, som til hverdags jobber som testfører hos KTM. Snakk om å teste EXC-programmet hardt!

Young, Enöckl og Ljunggren imponerte ved å kjøre hele sju runder på den ekstreme banen på under fire timer. Jarvis klemte også til med runde nummer åtte, som ingen har gjort tidligere. Men det imponerer meg mest å se vanlige mosjonister hamle opp med banen. 111 av disse klarte en runde; respekt! Det er imponerende nok å stille til start!

Her får du resultatlisten, også med norske innslag!
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser