GP-start nummer 200 for Hayden

Nicky Hayden, 33 år, er den nest eldste i MotoGP-serien. Bare Rossi er eldre. Amerikaneren kjører race nummer 200 i MotoGP nå til helgen, og det på hjemmebane i  Austin, Texas. Begge veteranene har en fellesnevner, at de elsker det de gjør. De brenner fortsatt for racingen, og har en stor lidenskap for motorsykler.

Hayden debuterte i 2003 med Repsol Honda, vant sitt første race i 2005, slo selveste Rossi 2006, og ble verdensmester samme år. Under 800-epoken gikk det imidlertid tråere, siden han aldri helt likte å kjøre de mindre modellene. Fra 2009 og de neste fem årene  kjempet han hos Ducati, med kun tre pallplasser som beste resultat.

Fra 2014 konkurrerer han for Honda igjen, sammen med team Aspar Racing på en Honda RC213V-RS. Nicky Hayden er i bedre form enn noen gang, og fortsatt like sulten på suksess.

– Vi jobber med elektronikken, og det går stadig fremover med sykkelen, uttaler Nicky Hayden. – Dette er mitt race på hjemmebane i Austin, og det vi lærte fra racet i Qatar tar vi med oss til USA;  forhåpentligvis hjelper det oss til en bedre plassering.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser