Godkjent start av Ullevålseter

Den første etappen strakk seg over totalt 763 kilometer (57 km fartsetappe) fra Mar del Plata til Santa Rosa de Lampa i Argentina.

Nordmannen, som normalt sett åpner langt bak de beste, var bare 1 minutt og 41 sekunder bak vinneren av etappen Francisco Lopez fra Chile. Han kom i mål på tiden 00:32:37 på den 57 km lange fartsetappen.

Etappe 1 DAKAR 2012:
1. Lopez, CHL 00:32:37
2. Marc Coma, ESP +00:00:14
3. Javier Pizzolito, ARG +00:00:27

11. Ullevålseter, NOR +00:01:41.

Sammenlagt DAKAR 2012:
1. Lopez, CHL 00:32:37
2. Coma, ESP +00:00:14
3. Pizzolito, ARG +00:00:27

11. Ullevålseter +00:01:41

Fornøyd
– Jeg er egentlig veldig fornøyd med egen innsats i dag. Jeg ble vel nummer 32 eller noe sånt på førsteetappen i fjor, så i dag følte jeg meg langt bedre. I tillegg bruker jeg vanligvis noen dager på å bli «venner» med sykkelen min i forhold til klima og føre, men den virket å være med allerede på dag én. Blant annet er den sinnsykt bra i harde/skarpe svinger og «fjæringen sitter bra i bakken». Men det er i morgen det begynner. Har egentlig aldri likte de tre første dagene av dette her, så det lover godt i dag, så får vi se hva som skjer i morgen.

Ny dødsulykke
Løpet ble, som så mange ganger før, sterk preget av en dødsulykke. Den argentinske motorsyklisten Jorge Martinez Boero, som var med i rallyet for andre året på rad, krasjet etter rapportene med en annen fører og pådro seg så alvorlige skader i brystet at livet ikke stod til å redde. Ullevålseter kjente ikke Boero personlig, men syntes naturlig nok det var forfedelige nyheter å få etter målgang.
– Det er selvsagt forderdelig trist at noe sånt skjer og mine tanker går til hans nærmeste. Det blir egentlig vanskelig å sette ord på det hele. Det er jo en ulykke, men samtidig er det veldig sjeldent at to førere krasjer, det er stort sett kun mann og sykkel som går i bakken, så når noe sånt som dette skjer, er det ens egene sikkerhetsmarginer som er avgjørende. Jeg har for min del mine egne sikkerhetsmarginer å ta hensyn til og de er jeg trygge på. Uansett, det er tragisk at dette skjer igjen.

Rally Dakar fortsetter i morgen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser