Gode nyheter for Rudskogen

Det er klart etter at politikerne i Sarpsborg kommune stemte for ekspropriasjon ved Rudskogen på et møte i går. Dette skriver sa.no. Dermed får Borg MC-klubb etter alle solemerker tilgang til et 550 dekar stort areal ved Rudskogen Motorsenter. Hele dette området ligger innenfor Sarpsborgs kommunegrenser.

– Dette betyr at vi får tilgang tilområdet som er beregnet for enduro og trial, men det kan også gi oss tilgang til områder som trengs for å utvide sikkerhetssonen mellom T2 og T3, sier Ingar Olsen i Borg MC-klubb.

Der har banen nemlig ligget helt tett inntil tomtegrensen til Sarpsborg og vært et problem for eventuell utvidelse av banen.

Den endelige avgjørelsen vil bli fattet av bystyret 20. september, men det skal mye til om utfallet av den behandlingen blir annerledes enn dagens.

Langvarig sak

Fire grunneiere berøres av ekspropriasjonen. De har kjempet en åtte år lang kamp mot utvidelsen av motorsenteret. Nå ser det ut som kampen har vært forgjeves.

Allerede i 2008 vedtok bystyret en reguleringsplan i området som kommunen ikke fikk gjennomført på grunn av protestene fra grunneierne. Ordfører Sindre Martinsen-Evje har tidligere uttalt til SA at man da ikke har noe annet valg enn å gå til eksproprisasjon.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser