Gode norske resultater i Nordisk

De norske førerne melder om en utfordrende helg med mye varierende vær, der regnet blant annet forårsaket rødflagging i Superbike-klassen.

1 + 2 = 2 for Haaland
Veteran Norvald Haaland kvalet inn som tredjemann før første race i Superbike-klassen. Han fikk en god start i racet, holdt en andreplass bak Jesper Hubner og hadde god kontroll. Men etter noen runder begynte det å regne, og racet ble rødflagget etter en voldsom krasj. Ved omstart var det våt bane, og Gelleråsen-banen er ikke nådig når det er vann på den, uttaler Norvald i sin pressemelding etter racet. Men han fikk nok en gang en god start, lå også denne gangen lenge på andreplass, men betegner seg selv som litt for passiv mot slutten og endte som nummer tre.

Under søndagens kval ble det fjerde startposisjon. Idet førerne sto klare til start, begynte det å småregne igjen. Norvald kjørte seg raskt opp i ledelsen, men dessverre begynte det å regne kraftig, så løpet ble rødflagget. Det var veldig vått ved omstart, men Norvald kom bra ut og ledet etter en runde. Så fulgte nok et rødflagg etter en stygg velt. Norvald kom enda en gang bra ut og fulgte tett på ledende Lukas Bäckström. Norvald hadde halvannet sekund på Lukas fra første del av racet, men svensken var ikke lett å følge. Imidlertid klarte Norvald sammenlagtseieren med noen tideler da del 1 og 3 ble lagt sammen. Del to ble ikke tellende, da det ble kjørt færre enn tre runder.

Norvald er godt fornøyd med andreplassen sammenlagt bak Lukas Bäckström. Han fikk prøvd ut en mengde ting på løpssykkelen som vil komme ham til gode under neste NM-runde på Vålerbanen 14.-15. august.

Fullstendige lister finner du på http://www.mylaps.com/en/events/1173225.

2 x 2. plass ble sølv for Flathaug
Alt gikk radikalt mye bedre for Henning Flathaug (23) på Karlskoga denne helgen enn under NM, ifølge pressemeldingen fra teamet. Superstock 600-klassen var heldig og fikk kjørt begge løpene på tørt føre.

Allerede under trening og kval hadde Henning en god følelse. Han kjørte fortere enn under NM, og heldigvis merket han ingen ting til armproblemene fra NM-helgen. Han perset og fikk andre beste tid i kvalen foran det første løpet på lørdag, bak svenske Pontus Duerlund. Det skilte bare fire hundredeler mellom disse to. I selve racet hengte Henning seg på Duerlund fra start til cirka halvkjørt. Da gjorde han en liten feil i en sving slik at Duerlund fikk en luke. I iveren etter å ta igjen det tapte bommet han i en sving, og luken til Duerlund ble dessverre for stor til å tette, men Henning klarte andreplassen med fjorten sekunders margin.

Søndag ble det nok en gang nest beste tid på kvalen ( bak Duerlund), men nå på vått. Banen var fortsatt litt fuktig foran racet, men idealsporet tørket nok til å kjøre med tørrværsdekk.

Nå var det Sam Love som tok starten, men Duerlund kom seg forbi i første sving. Henning ble liggende på tredjeplass. Han klarte å passere Love, men hadde ikke nok inne til å ta innpå Duerlund. Fokuset ble dermed lagt på å sikre andreplassen, som han nå klarte med seks sekunder ned til bronseplassen.

Det var en stolt Henning som pakket sølvet i bagasjen, og selvtilliten er høy foran NM på Vålerbanen om tre uker. Helge Spjeldnes leder sammenlagt, men ingen ting er avgjort.

Stinius Viking femtemann i Nordisk; nå nummer tre i SM
17 år unge Stinius Viking Ødegård endte på 5. plass i Nordisk. Helgens to race er forøvrig også tellende i det svenske mesterskapet, der Stinius tidligere har gjort en hederlig innsats. Ifølge teamets pressemelding viste Stinius nok en gang lovende takter og sterk progresjon gjennom hele løpshelgen.

Det begynte imidlertid labert, med mottorras under fredagens fritrening. Teamet jobbet intens med å sette inn reservemotoren før kval og race dagen etter. Under lørdagens kval sluret clutchen, og det ble bare 19. beste tid. Men Stinius stilte til start med ny clutch, og hadde avansert helt opp til 5. plass da han passerte målflagg.

Søndagens kval, på regn, endte med 7. startspor. I racet ble det etter hvert en hard og tett kamp om plasseringene. Stinius kjørte et veldig godt løp og kom i mål på 4. plass, hårfint bak bronseplassen.

Totalt ble Stinius nummer fem i Nordisk, og han ligger nå på en sterk 3. plass sammenlagt i SM, hvor det gjenstår to løpshelger med to race i hver. Stinius benytter også anledningen til å takke samarbeidsmekanikere og mekanikere.

God innsats fra Sam Love
Sam Love fra Mo i Rana kan også ta fatt på den lange veien hjem med gode resultater. Det ble henholdsvis 6. og 7. plass i det tøffe Superstock-feltet. I Nordisk telte dette som to sjetteplasser, da en av førerne bare var påmeldt i SM.

Også i Superstock-klassen finner du samtlige resultater på http://www.mylaps.com/en/events/1173225.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser