God åpning av Ullevålseter

Foreløpig er det bare kjørt to etapper av årets knallharde Rally Dakar, men det norske håpet Pål Anders Ullevålseter har til en forandring kommer godt i gang. Normalt sett er den rutinerte føreren litt treg ut av startblokka, men årets utgave har startet med ørkenetapper, noe som har passet ham godt.

Sammenlagt er han nå nummer åtte, drøye ni minutter bak Barreda Bort som leder. Etter den etappen var det en fornøyd nordmann som uttalte seg til pressen.

– Nok en god dag for min del –  i det hele tatt en god start på Dakar 2013. Men Barreda Bort (etappevinner) kjørte forbi meg i en kjempefart og han følte jeg det var lite å gjøre med i dag. Jeg kjørte for meg selv i hele dag, hvilket jeg vanligvis ikke liker. Det er ofte best å slå følge med noen gjennom sanddynene som kvalitetssikring på navigering og tempo, men jeg synes det fungerte bra i dag å velge mitt eget tempo og rute. Og underlaget passer meg meget bra nå. Det beste jeg vet er å kjøre i sanden og det er det mye av nå.

Dagens etappe fortsetter med mye sand, noe som passer Ullevålseter ypperlig. Det er dermed grunn til å håpe på nye gode plasseringer når han legger ut på dagens økt rundt 13.00 norsk tid. Litt om etappen:
Spesialetappen strekker seg over 243 kilometer med start i Pisco Peru, og målgang i Nazca. Ruten går hovedsaklig gjennom sand før det blir en 95 km lang transportetappe. Etappen er utfordrende med en del klatring og downhill. Se her for kart-detaljene: http://www.dakar.com/dakar/2013/us/stage-3/day-s-route.html. Følg tracking live her: http://trackingdakar.nl

Du kan fortsatt tippe Ullevålseters sluttplassering en liten stund til og vinne premie fra Bike. Se mer HER.

Her er sammenlagtlista etter to etapper.

Foto: Maindru Photo/Team Ullevålseter.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser