Gjør det riktig med en gang

Du skjønner kanskje at jeg begynner å bli litt stresset over alt sammen. Jeg er for treg. I for dårlig form. Men likevel har jeg begitt meg inn på dette, og da er det bare å gjennomføre det. Nå i helgen har jeg gått all in for å fikse sykkelen så bra som mulig.

Jeg har veid mye for og imot om jeg skulle kjøre med tykke slanger, T-Lock eller mousse. Jeg kjører ofte med tykke slanger og punkterer sjelden (kjører vel for sakte), T-Lock virker litt krevende, men lavt trykk er jo alltid kjekt å ha. Mousse har jeg imidlertid aldri testet etter at en kompis bannet og svertet da han skulle montere dekkene første gangen.

På grunn av punkteringsrisikoen landet jeg til slutt på et sett med mousse. Selvfølgelig ikke optimalt når man ikke har trent på det, men en gang må jo bli den første. Ikke så vanskelig å montere som jeg fryktet. Blir det piggfritt, skal jeg kjøre Bridgestone 663 og X20. X30 benytter jeg mest, for de lokale banene er stort sett harde, men litt mykere gummi er ikke å forakte under Novemberkåsan. Ett sett med mousse, de øvrige med Bridgestones tykke slange. Jeg punkterer jo aldri, så det skal nok gå bra. Blir det pigg, så må jeg vel forberede et sett med nye piggdekk i løpet av uka. 

Men først og fremst benyttet jeg søndagen til å gå løs på det elektriske. Jeg byttet til silikonslanger, som holder seg myke i lave temperaturer, og kjøpte AMPkoplinger for et større beløp . Disse koplingene tåler vær og vind, og jeg tok meg god tid da jeg loddet. Jo visst kan det fortsatt ryke, men dette skulle jeg ha gjort helt fra starten av. Løsningen min har fungert, men dette føles mer sikkert. Det tok forbannet mye tid, men bra ble det. Alt blir så mye enklere hvis en gjør det riktig fra starten. Nå ble det AMP ved styret til varmere og lys, og til hjelmlykten sitter det en XT60-kontakt som krasjkontakt, samt koblinger til batteriene.  

Jeg byttet også kjede, drev, bremseklosser, olje og filter, så nå er sykkelen overhalt foran neste helg. Og har kjøpt nye støvler, for et par tørre Sidi kan bli uvurderlige neste helg. Det går seg til!

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser