Gjermund Frostad klar for Dakar-rallyet

Den trettiåtte år gamle Liungenmannen oppsøker nå den ultimate motorsykkel-utfordringen. Han er på påmeldt til verdens tøffeste motorsykkelløp: Rally Dakar 2007.

– Forberedelsene foran Dakar-rally er like tøffe som de er nødvendige. I månedene som kommer må jeg venne kroppen til ekstreme fysiske påkjenninger og provosere fram samme følelse av utmattelse, sult og tørst som jeg vet jeg vil møte langs rallyløpene, forklarer Frostad.

Mål om topp ti
Men før Gjermund Frostad kommer til start i Portugal, er det mye som skal ordnes. Med støtte fra importøren er sykkelen allerede anskaffet og nokså ferdig rigget. Det er en modifisert Yamaha WR 450 med 62 hestekrefter. Den har også drift på begge hjul som kan kobles inn og gi ekstra trekkraft i løs sand.

Frostad har også kjøpt seg inn i et profesjonelt serviceteam som skal følge ham gjennom rittet. Serviceteamet har gjennomført Dakar-rally mange ganger før med ryttere som har tilsvarende sykler. Den erfaringen og kompetansen er verdt mye for ham.

Starten går i Lisboa 6. januar. Derfra skal Gjermund kjøre om kapp med 239 av verdens beste MC- førere. Ruten går på to kontinenter og gjennom seks land. Målstreken krysser han i Senegal og Dakar sytten dager og 9043 kilometer senere. Målet er å avslutte blant de ti beste.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser