Gir opp gullkampen i Rally Dakar

Pål Anders Ullevålseter avanserte på sammenlagtlistene og kom i mål som nummer 5 på 8. etappe av Rally Dakar i går ettermiddag norsk tid. Fartsetappen strakk seg over 508 kilometer sørover fra Antofogasta til Copiapó i Chile.

Han var 25 minutter og 3 sekunder bak vinneren av etappen Marc Coma fra Spania som kom i mål på tiden 06:05:02. Nå ligger han drøyt 2 timer og 2 minutter bak Coma i sammendraget og har kjørt seg opp til en 6. plass sammenlagt. Det tror han er alt for mye til å kunne kjempe om de gjeveste plasseringene i årets løp.

-Jeg er kjempefornøyd med avansementet til 6. plass sammenlagt. Det var også delvis forhåndsantatt at en del kom til å slite i dag. Jeg bomma skikkelig selv da jeg skulle ta til høyre i et veikryss etter 7. waypoint, og tok av for tidlig og kjørte feil opp en fjellside. Heldigvis stoppet veien plutselig som gjorde at jeg skjønte jeg hadde valgt feil kryss. Måtte snu og kjøre tilbake igjen. Jeg tapte 10-11 minutter på dette, men det ville ikke utgjort noen forskjell plasseringsmessig på etappen eller i sammendraget.

-Målet mitt nå er å komme topp 5 i årets Dakar. Det blir for langt frem til Despres og Coma. Har en spennende duell med Juan Pedrero Garcia fra Spania på plassen bak meg i sammendraget og i dag tok jeg første stikk der så får vi se hva som skjer i morgen. Det skiller under ett minutt i min favør sammenlagt mellom oss.

Hva synes du om Ullevålseters nye målsetning?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser