Genette Våge tildelt stipend hos Olympiatoppen

Genette kjørte som 18-åring inn til en 5. plass i fjorårets motocross-VM. Hun er den eneste skandinaviske utøver hittil som har kvalifisert seg til finalen i AMA Nationals i USA.

– Genette har fått tildelt stipendet på bakgrunn av sine sportslige resultater i 2015. Olympiatoppen ser på Genette som en spennende utøver som jobber målrettet, seriøst og viser gode holdninger. Samtidig blir Genette en spennende utøver å følge fremover på grunn av hennes fremgang og hennes bidrag til norsk toppidrett, uttaler Michael Jørgensen, coach hos Olympiatoppen.

Genette uttaler selv om at hun er blitt tildelt stipendet: – Foruten at jeg er veldig glad, stolt og ydmyk, så betyr dette nye horisonter i min utvikling som idrettsutøver. Det å bli en del av dette kompetansesenteret som Olympiatoppen er, gir nye muligheter på flere viktige områder. De krevde en forholdsvis omfattende dokumentasjon på alt fra treningsopplegg, medisinsk støtteapparat som måtte være godkjent, utdannelse på mitt støtteapparat og så videre, i forkant av tildelingen som Olympiatoppen-utøver.

Tommy Rovelstad, sportssjef i Norges Motorsportforbund, er imponert over teamets arbeid, og forteller i pressemeldingen fra motorsportforbundet: – Det er virkelig fortjent etter systematisk og godt planlagt arbeid over tid. Det Genette og hennes team legger ned av arbeid er virkelig toppidrett av høy kvalitet helt ned i minste detalj og i minste lille plan, både på og utenfor banen.

Motocross er landets største gren innen motorsporten, og grenleder Harald Tufthaug gratulerer på vegne av miljøet.: – Vi i MX ønsker å gratulere Genette med tildelingen av Olympiatoppens stipend. Det er en stor anerkjennelse av Genettes iherdige innsats og av MX som idrett generelt.

Genette har fått hjelp av flere instanser tilknyttet NMF på veien oppover, og hun har gått gradene via Norges Toppidrettsgymnas, Team Norway MX Girls, samt landslaget i Motocross.

– Det opplegget som nå er bygget opp rundt Genette Våge, er det bare å ta av seg hatten for. De har nå valgt å ta steget et skritt lenger, og den målrettede, innsatsfulle og gnistrende treningen og hennes væremåte hylles av oss i MX i dag. Med fornuftige holdninger, god arbeidsmoral og et profesjonelt apparat rundt seg kan hun bli den som får satt Norge på kartet i en krevende idrettsgren. Vi håper også at Genette skal bli en døråpner for å få andre solide motorsportsutøvere inn i utviklingssamarbeid med Olympiatoppen og Motorsportakademiet for å styrke sine muligheter for å nå verdenstoppen, sier generalsekretær Roy N. Wetterstad i Norges Motorsportforbund.
 
Genette vil være et godt forbilde for andre i idretten. – All den erfaringen jeg nå har fått rundt det å nærme seg kravene til Olympiatoppen, håper jeg også skal kunne komme til nytte for flere utøvere innen motorsport, og at både jeg selv og vårt forbund kan bidra til flere toppidrettsutøvere. 

– Norges Motorsportforbund har gjort et godt stykke arbeid innenfor toppidretten, uttaler Michael Jørgensen fra Olympiatoppen anerkjennende. 

– Vi har i flere år meldt inn gode kandidater for stipend hos OLT, men ikke nådd helt opp. Fordi også vi som forbund har jobbet systematisk og detaljert over tid, er vi på vei til å bygge opp en toppidrettskultur som vi nå kan starte å høste fruktene av. Toppidretten er utrolig viktig for forbundet slik at vi kan få markedsført grenene og utøverne våre ut til idretts-Norge, avslutter sportssjef  Tommy Rovelstad i Norges Motorsportforbund.

BIKE ønsker lykke til med satsingen!

Bildene er levert av Norges Motorsportforbund.
 
  

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser