Genette Våge brakk armen i Qatar

Team Genette811 var selvsagt spent på hva den første VM-runden i 2016 ville vise av utvikling. Teamet har tidligere uttalt at målsettingen i år et å øke farten og kutte ned på avstanden i rundetid til toppen. Dermed må Genette kjøre litt på grensen, og da øker risikoen for uønskede hendelser.

Og Genette innfridde absolutt på den første treningen og tidskvalifiseringen, der hun kjørte inn til en sjette- og sjuendeplass, med knapp tidsdifferanse til toppen.

Hun kom dessverre dårlig ut i starten av første heat, men tok seg forholdsvis bra inn i løpet av heatet og jobbet seg opp til en sjuendeplass. Teamet håpet lenge at hun skulle passere fører nummer seks, men det holdt akkurat ikke.

I andre heat fikk hun en mye bedre start og kom ut som nummer seks, og farten var høy. I den andre runden var hun i ferd med å passere femtemann, men fikk et kraftig slag på bakhjulet i oppgangen til et hopp. Genette krasjet og brakk armen. Bruddet ble dratt på plass under narkose.

Målsettingen nå er kun å miste neste VM-runde, som kjøres om en måned i Nederland. Det ser ut til at hun kan få med seg sesongåpningen i det svenske mesterskapet om ti uker.

Teamet betegner krasjen og armbruddet som en del av gamet, spesielt når læringskurven er bratt og strikken må tøyes. Genette er ved godt mot og fokusert på de neste ukene med opptrening. BIKE ønsker god bedring!

Bildene er levert av teamet.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser