Gene Romero, medlem i Hall of Fame, er gått bort

Gene Romero gikk bort sist søndag, 71 år gammel. Romero var en av de mest kjente av de amerikanske racerne som revolusjonerte roadracing på 60- og 70-tallet, en revolusjon som hadde sterke elementer av amerikansk dirt track i seg. Tidlig i karrieren kjørte han dirt track i California, noe som senere gjorde at han mestret den særamerikanske raceformen kalt TT særdeles godt. Han vant fikk sin første Pro-seier i 1966 på Castle Rock TT og 2 år senere tok han sin første national seier. I 1970 tok han GNC (Grand National Competition) tittelen med en Triumph.

I 1975 vant Romero Daytona 200, et løp hvor han til å begynne med lå på fjerdeplass, men etter hvert kjørte han forbi storheter som Giacomo Agostini og Steve Baker. Da Steve McLaughlin crashet etter at Romero hadde presset ham i flere runder overtok Romero ledelsen og ga den aldri fra seg. Romero stilte til start 14 ganger på Daytona, men 1975 ble hans eneste seier der. Romero var også en av de første som brakte inn sponsorer som ikke hadde tilknytning til mc-verdenen – en praksis som er helt normal i dag. Han kunne også skryte av å være den eneste raceren den legendariske stuntmannen Evel Knievel noen gang sponset.
Romero var også medlem av det amerikanske teamet til Trans Atlantic Trophy races – en serie hvor Englands og USA’s beste møttes i en serie roadracing stevner. MC-karrieren tok slutt i 1981 og han gjorde deretter et kortvarig forsøk på å lykkes på fire hjul, men i 1982 var han tilbake til motorsykkel – da som manager for Hondas GNC dirt track satsing – et engasjement som varte fra 1982 – 85.
Romero etterlater seg konen Cheri og sønnen Geno.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser