”Gekko” satser alt på trial

For øyeblikket oppholder ”Gekko” seg i varmere strøk, nemlig Spania, for å trene til neste trialsesong. Der har han nå vært i en uke, og han har tre uker igjen før han reiser hjem til Norge. Men Sondre drar til Spania igjen allerede i desember.
– Målet mitt nå er å bli verdensmester i 2020, forteller ”Gekko” ubeskjedent i dagens pressemelding.

Satser på heltid
For å nå dette målet har 18-åringen sagt seg nødt til å sette utdanning og skolebenken i bero for kun å satse på trial. Det er vanskelig for 18-åringen å få til to til tre høykvalitets treningsøkter om dagen når man går på skole samtidig, og når man reiser på VM-turer tvers over landegrenser hver helg, blir det vanskelig å balansere utdanning med sport, slik som Sondre har gjort hittil.

– Skolene har vært veldig snille og tilrettelagt for meg så langt, men i år har jeg valgt å ikke gå på skole, i hvert fall i et år, så får vi prøve å se hvordan det går. Med de kontraktene og avtalene jeg har, har jeg valgt å satse fullt på trial, uttaler ”Gekko”.  
– Skolene har vært veldig fleksible. De har vært flinke til å se hvor alvorlig Sondre har tatt idretten. Han har jo mestret skolen greit også, så da har han fått så mye fleksibilitet som han har trengt. Så hvis han skal klare å ta steget forbi noen av konkurrentene, må han også satse heltid, som han nå gjør, forteller far og trener Martin Haga.

Startet tidlig
18-åringen startet trial-karrieren i ung alder, bare 8 år gammel, etter å ha hengt rundt på trialområdet da søskenbarna kjørte rundt.
– Vi ble anbefalt å ikke begynne for tidlig, sier Martin Haga. – Begynte man for tidlig, var det lett å gå lei før man kunne begynne å konkurrere. Da han fylte 8 år, fikk Sondre imidlertid lov til å begynne.
Etter 10 år konkurrerer han nå mot verdensmestere. Og dette har han ingen planer om å slutte med.

Om derimot noe skulle skje i fremtiden som gjør at Sondre ikke kan fortsette med sporten, har 18-åringen allerede en backup-plan klar.
– Jeg har nok utdanning til å gå ut i lære om jeg skulle gå lei trial eller noe skulle skje. Da kan jeg ta fagbrev og gå ut i praksis, så det er ikke noe problem, avslutter ”Gekko”.

Sondre kjørte i år 29 løp på tre forskjellige kontinenter. Ni av disse var VM-runder, og han endte på 14. plass sammenlagt i VM.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser