”Gekko” mistet hodet i andre runde

I helgen deltok Sondre ”Gekko” Haga i en ny VM-runde, denne gang i Tsjekkia. Det gikk dessverre ikke helt som forventet for trialtalentet.

– Det begynte egentlig ganske bra, og jeg kjørte bra på første og starten av andre runden, lå som topp 8 på det beste, men så gikk det bare helt dårlig, uttaler han i pressemeldingen.

Et par tullete feil og regelfeil gjorde at 18-åringen til slutt mistet fokuset totalt, og ”Gekko” endte til slutt på en 17. plass på søndagens løp.

Ny sjanse neste helg
Uvant terreng og mye jord og bakker, som står i kontrast til løypene man finner i Norge, var ikke grunnen til at løpet skar seg.
– Det har jeg jo trent mye på gjennom hele løpssesongen, og mesteparten av kjøringen var egentlig bra. Jeg lå jo veldig bra an hele veien, men så skar det seg på andrerunden. Så det er jo veldig kjipt, men jeg tar med meg den gode delen av kjøringen videre til neste VM-runde, fortsetter ”Gekko”.
Allerede neste helg er det VM-runde i Italia, så 18-åringen satser på en ny sjanse der.

Sesongavslutning
De kommende helgene står først årets siste VM-runde for tur, så lag-VM helgen etter, der han er tatt ut til å representere Norge sammen med Ib Vegard Andersen og Håkon Pedersen. Sesongen avsluttes med NM for klubblag.
– Etter det blir det planlegging av neste sesong og noen ukers pause før vi starter treningen mot neste sesong med en landslagssamling i Bergen.

– Det blir mye trening i vintersesongen. Konkurrentene er veldig gode, og da må vi gjøre en enda bedre jobb enn dem for å klare å utvikle meg bedre.

Det er risiko for snø og is her hjemme, og 18-åringen kommer derfor til å trene en del mer i Spania i vinter for å få optimalt utbytte.

– Men først skal jeg gjøre meg ferdig med denne sesongen og fokusere på det, avslutter ”Gekko” Haga.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser