Gekko knep ett VM-poeng i Frankrike

I helgen var det VM i Lourdes, Frankrike, for trialutøvere fra hele verden. Sondre ”Gekko” Haga landet på en 15. plass. – Jeg hadde en veldig dårlig førsterunde, der jeg gjorde altfor mange feil. Andrerunden var nokså grei, og siden topp 15 får poeng, så fikk jeg i hvert fall ett poeng, sier ”Gekko”.

18-åringen forteller at han hadde en kvalifisering dagen før som han var godt fornøyd med, men rotet det litt til på selve løpet. – Jeg hadde i hvert fall et godt utgangspunkt. Jeg har kjørt en del bra, men presisjonen var ikke helt god nok på de ekstremt glatte steinene, så har jeg akkurat ikke kommet opp på ting, eller jeg har sklidd ut. Det var mye sånn akkurat ikke, som er veldig kjipt, fortsetter han.

Glatt terreng
Med regn natten før løpet utfordret Frankrikes glattpolerte steiner kjøringen til ”Gekko” og gjorde det hele mye vanskeligere, forteller han videre. – Jeg startet litt dårlig, så gikk det litt bedre etter hvert, men jeg kom aldri inn i flyten skikkelig. Det var i tillegg sinnsykt glatt på førsterunden, men det tørket litt opp på andrerunden, så det ble litt bedre. Jeg klatret to plasser fra første til andre runde, og må i alle fall glede meg over det, sier ”Gekko”.

England for tur
Videre på planen står VM i England om to uker, og det skal trialtalentet forberede seg på nå. Han kjørte løp på samme sted i fjor, og vet dermed en del om underlaget og forholdene der. – I England er det skikkelig glatt, men det er gjørmen som er glatt, ikke steinene som i Frankrike, så jeg skal til Oslo og kjøre et treningsløp på lignende underlag i helgen for å øve meg til England. Håper det regner før treningsløpet, slik at treningsutbyttet blir optimalt, sier unggutten.

Selv om det ikke har gått akkurat slik 18-åringen forventet, er han like motivert. Han er klar over at det tar tid å utvikle seg på dette nivået, og er villig til å gjøre jobben som kreves. – Jeg har hatt mange middels bra løp, så jeg håper jeg får en skikkelig god helg nå, avslutter ”Gekko”.

Bildet er levert av teamet.
 
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser