Førsteplass til ”Gekko” i Norgescupen

I helgen var det regnfulle netter og glatt terreng som sto for tur under Norgescupen for ”Gekko” Haga. Tidligere i sesongen har dette vært et hinder for 18-åringen, men denne gang gikk det over all forventning. – Jeg klarte å ta min første Norgescup-seier på søndag, og havnet på en andreplass på lørdagen. Det har gått veldig bra, forteller en fornøyd ”Gekko” i pressemeldingen.
 
Tidligere i sesongen har det oppstått ulike problemer for ”Gekko” under mesterskapene, og glatt terreng har vært noe unggutten har slitt ekstra med. – Jeg har blitt mye bedre på glatt terreng. Det har vært veldig glatt i helgen, med mye fjell og jord. I tillegg er fjellet her ordentlig glatt når det først begynner å regne litt, som det har gjort på nettene, sier han.

Selvtilliten er på plass
Nå tar ”Gekko” med seg mer selvtillit og forbedringene videre til VM-rundene. – Det er jo veldig viktig med selvtillit, man trenger jo alltid det. Om man ikke har selvtilliten med seg, klarer du ikke kjøre på samme måte, og om man gjør en feil, klarer man ikke å nullstille seg på samme måte.

18-åringen fikk en god oppladning med trening før mesterskapet. Han fikk testet ut området skikkelig, og dette forberedte ham ekstra godt til helgen. – Vi har fått kjørt mye inne på fjellet her, så det satt godt til lørdagen og søndagen.

Hakket lenger på søndag
– På lørdagen følte jeg egentlig at jeg fikk kjørt ekstremt bra da og, men han som vant hadde også en sinnsykt god dag, så da klarte han å ta et steg foran, slik at jeg kom på andreplass, fortsetter 18-åringen.
På søndagen klarte ”Gekko” å avansere enda et hakk og havnet på førsteplassen. – Jeg har ikke gjort mange feil i helgen, forteller han stolt.

Nå er det kun tre uker til VM-rundene starter igjen, men før det blir det hjemlig kjøring. Andre september skal han også delta i et lokalløp på Vaulali, Tau. – Nå skal jeg litt hjem, dra til tannlegen og gjøre sånne ting. Så er det på’n igjen med trening igjen non-stop og forberedelser til VM, avslutter ”Gekko”.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser