Første seier kom på vått

Kawasaki-fører Tom Sykes gikk seirende ut av det første racet i Sepang, fra pole position og med best rundetid. Teammakker og sammenlagtledende Jonathan Rea fulgte på andreplass, og Ducati-fører Chaz Davies beslagla den siste pallplassen.

Det var Alex Lowes (Yamaha) og Michael van der Mark (Honda) som startet best. Lowes tok ledelsen, mens van der Mark snodde seg opp fra tiende til sjette. Men snart kom Kawasaki-duoen seg forbi disse to.

Sykes begynte å danne en luke til Rea, som igjen ble jagd av Chaz Davies. Til slutt klarte Rea å riste av seg Ducati-føreren.

I race nummer to kunne Nicky Hayden notere sin første World Superbike-seier etter en briljant forestilling på vått underlag. Amerikaneren dro fra resten og klarte å balansere fart og kontroll optimalt under de vanskelige forholdene. Denne gangen kjørte Ducati-fører Davide Giugliano inn til en andreplass foran regjerende mester Jonathan Rea.

Regnværet var såpass kraftig at Supersport-racet ble utsatt til etter Superbike, og førerne forberedte seg til Wet Race. De tok seg relativt forsiktig gjennom de to første svingene, og Hayden sluttet seg til Sykes, Rea og Lowes fra første rekke. Hayden dro så fra Rea, som la seg på en foreløpig andreplass.

Det var kun Nicky Hayden som virket helt fortrolig med underlaget i begynnelsen, men etter hvert begynte Giugliano å få opp farten. Etter å ha passert teammakker Davies forsøkte han å ta opp jakten på Hayden, men måtte nøye seg med andreplassen.

Tom Sykes trivdes ikke på det våte underlaget, og endte opp på åttendeplass i det andre racet.

Som du kan se på www.worldsbk.com, har Rea etter dette økt sammenlagtledelsen i forhold til Chaz Davies, og WSBK-teamene fortsetter til Donington Park og årets sjuende racehelg om to uker. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser