Førernes rapporter fra Rudskogen

Ole Bjørn Plassen (Superbike) er det få som kan tukte på tørt underlag, men dessverre var det som kjent mest våt asfalt i helgen. Lørdagens race, der han vant med cirka 8 sekunder foran Carl Berthelsen, gikk på tørt. Ole Bjørns beste runde var kun 0,6 sekunder bak hans egen banerekord fra 2014. Dette var første gang han kjørte med Pirelli-dekk på Rudskogen, og disse fungerte ifølge Ole Bjørn og teamet svært bra.

Ole Bjørn var overende på fritreningen på fredag, og han krasjet også på søndagens oppvarming. Teamet rakk akkurat å få sykkelen sammen før søndagens race, der Ole Bjørn måtte se Marius Ripel Jensen forsvinne i det fjerne i en forrykende fart. Selv om han kom seg forbi Stig Flemming Jensen og opp på en andreplass, ble han senere tatt igjen av Helge Spjeldnes og endte på bronseplassen.

Henning Flathaug (Superbike) melder om tekniske problemer på sykkelen under fredagens fritreninger, men dette ordnet seg heldigvis foran det siste passet. Lørdagen endte med bestetid på første kval, men han datt ned til tredje startspor etter kval nummer to. Henning er godt fornøyd med tredjeplassen etter løpet på lørdag. I pressemeldingen forteller han at han gjerne skulle ha hengt med Plassen og Berthelsen fra start, men han har ikke tempoet helt i kroppen ennå.

På søndag var Henning av dem som krasjet etter få runder. Siden løpet ble rødflagget, rakk teamet å gjøre sykkelen klar igjen, og Henning endte som nummer sju. I sammendraget er han nå tredjemann, ett fattig poeng bak Helge Spjeldnes.

Team Flathaug ser på arrangørens avgjørelse om å avlyse Superbike-race nummer tre på søndag som fornuftig.

Stinius Viking Ødegård (Superstock 600) er fornøyd med andreplassen på lørdag. Til tross for at det ble en hederlig bronseplass i sprutregn og på glatt underlag, var Stinius litt irritert etter målgang på søndag. På grunn av tekniske problemer med startlyset ble dette holdt svært lenge, clutchen ble ”svidd”, og Stinius slet med sluring og dårlig fremdrift de første par-tre rundene. Dermed datt han ned på en 7.-8. plass i feltet. Men clutchen begynte heldigvis å fungere igjen etter å ha kjølt seg ned, og Stinius kom seg oppover i feltet igjen.

Etter sølvet og bronsen i helgen ligger han nå ni poeng bak Trym Transeth Johansen i sammendraget.
 
Også Team Yamaha R6 Norway støtter hundre prosent arrangørens avgjørelse om å avlyse helgens siste race, siden sikkerheten alltid skal komme i første rekke. De takker samtidig arrangøren og samtlige funksjonærer for topp innsats.

I morgen skal Stinius opereres i venstre håndledd, som har vært smertefullt siden påske. Det viser seg at det er noen løse stålpartikler og løs brusk i håndleddet fra en operasjon tilbake i 2014.

Bildene av Ole Bjørn Plassen er tatt av Fran Salamander og Agusti Nubiola. 
Pallbildet og actionbildet med Henning Flathaug er tatt av Jon Fredheim.
Pallbildet fra Superstock 600 er levert av Team Yamaha R6 Norway.

 
 
 
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser