Folkets pris til Valentino Rossi

Arbeidet startet opp for et halvt år siden, midt opp i tumultene rundt racet på Sepang og feiden mellom Rossi og Marquez. Den gang hadde prisen arbeidstittelen «People’s Champion Award», og iniativtakerne trodde det ville gi ekstra vind i seilene.

Imidlertid fikk folk etter noen uker nok av bråket, og Rossi gikk selv ut og ba fansen om å legge det bak seg. «People’s Champion» ble for mange synonymt med en pris som skulle erstatte den tapte tittelen, og dermed nådde ikke budskapet helt frem.

Navnet ble derfor endret til «The Greatest Of All Time», og signatursiden ble flyttet fra en oppropside og over til initiativtakernes nettside www.rossiaward.com for at man kunne signere kjapt og enkelt. Det er i skrivende stund kommet inn 12 000 signaturer på 6 uker.

Kampanjen er nå etablert i 24 land verden over. Det er over 50 frivillige i teamet. Nettsiden er oversatt til ni språk, og flere er på gang. Facebook- og Instagram-sidene har nå passert 52.000 likes/følgere. Det er opprettet samarbeid med ulike Rossi-supportersider på sosiale media, og over to millioner følger disse sidene.

– Prisen vi tildeler ham er for å hedre ham for alle sine over 20 år i GP-sirkuset, både for resultater oppnådd og for den han har vært som menneske og betydd for folket verden over, sier Bolme til Bike.

Etter all sannsynlighet blir prisen delt ut på Mugello neste år – i Rossis eget hjemland Italia.

Initiativtakerne ser for seg minimum 500.000 signaturer, men håper til syvende og sist på en million.

Alle signaturene vil bli printet og følge prisen, og på selve trofeet vil de ulike landene bli representert med det antall signaturer landet har vist sin støtte med. I skrivende stund står Norge oppført med 154 signaturer, men det er mange Rossi-fans her til lands, så tallet vil garantert øke utover. Du kan klikke deg inn her hvis du ønsker å bidra! Det er helt kostnadsfritt å signere.

Foto: MotoGP.com
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser