– Folk står her og griner

Pål Anders Ullevålseter er i lettere sjokktilstand når vi treffer ham på telefonen like etter at pressekonferansen er avsluttet. CNN og de store internasjonale nyhetskanalene meldte tidligere i dag at Dakar 2008 ville bli avlyst. Klokken 13.00 ble det offisielt på pressekonferansen.

– Det har faen meg avlyst hele dritten! Dette er jo verre enn å bryte, sier Pål Anders som hadde planer om å blande seg inn helt i toppen i årets race. I bakgrunnen hersker det kaos. Vi hører det godt gjennom telefonen.

– Noen er nok glade for at de slipper å kjøre, sier han ironisk. Galgenhumoren er ikke glemt selv i en slik dramatisk stund. Men Dakar handler om svært mye penger for de aller fleste som deltar. Og et løp som ikke starter betyr store tap.
Også for Pål Anders.

– Nå flyger det ut hundre tusenvis av kroner. Dette er penger jeg aldri greier å taue inn. Det er mange som kommer til å få det tøft økonomisk, og det er ikke så rart at mange står rundt meg og griner her. Folk har brukt mange måneder på å bygge opp team. Meg inkludert, sier han.

Dette er første gang i løpets historie at Dakar er avlyst før start. Tidligere er enkeltetapper avlyst. Men nå har altså terrorfrykten ført til at hele løpet er avlyst. Det er en episode i Mauretania julaften – hvor en familie på fire ble drept – som var avgjørende. En hel del etapper skulle kjøres gjennom landet, og arrangørene turde altså ikke slippe førerne inn her.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser