FMX-show i Kongsberghallen

Lørdag 16. april forvandles ishallen i Kongsberghallen om til et møtested for noen av verdens beste utøvere innen freestyle motocross (FMX). Men internasjonale stjerner som Ailo Gaup og Øystein Kjørstad, kan denne gangen faktisk risikere at NM-gullet havner i Sør-Afrika!

Det er ikke uten grunn at Kongsberg har blitt FMX-sportens hovedstad, både i Norge så vel som i Europa. I sølvbyen bor blant annet verdensmester Ailo Gaup og Øystein Kjørstad, som begge hevder seg helt i verdenstoppen. Men Gaup og Kjørstad blir ikke de eneste internasjonale stjernene under NM kommende lørdag.

Helt fra Sør-Afrika kommer Nick De Witt, som kun har ett mål for øye; å stikke av med NM-gullet og ta det med hjem til Sør-Afrika.

– De Witt hadde lyst til å komme til Norge. Han har hørt mye om konkurransene her og gleder seg. Nick kjører godt og vil være med i toppen, sier Kjell Amundsen fra arrangørene Crossover.

Fra Sverige kommer også blant annet Fredrik Johansson, som ble nummer 3 i VM. I tillegg ryktes det at norske Andrè Villa fra Vågå er i storform. Han har virkelig fått sitt internasjonale gjennombrudd, og kan faktisk bli en av regjerende norgesmester Ailo Gaups aller største utfordrere.

Dermed er det ikke utenkelig at vi får se nye triks fra dem. Begge har utviklet nye varianter av det halsbrekkende trikset baklengs salto eller «Backflip», så det blir utvilsomt spennende se både dem og de andre førerne i aksjon i Kongsberghallen lørdag.

Tidsskjema NM FMX:
Start kl. 18.15
Kvalik kl. 18.30

Best Whip kl. 19.15

Finale kl. 19.30

Premieutdeling kl. 20.00

Pressekonferanse kl. 20.10
Slutt kl. 20.25

Førerne trener i hallen kl 10.00-12.00

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser