Flere pallplasseringer i SørCup

Riska Motorsykkelklubb kunne vise til en rekke sterke resultater i konkurransen. Klubben reiste sørover med fem utøvere. I eliteklassen for herrer endte Kjartan Mikkelsen på 2. plass og Sondre Gilje Haga på 3. plass. Vinner i denne klassen ble Ole Kristian Sørensen (Flosta Trialklubb). I klasse A havnet Mats Nilsen på en tredjeplass, og Daniel Tangen ble nummer fire. I klasse kvinner B ble Seline Meling nummer to.

Glatte løyper
Arrangør av konkurransen var Søgne Trialklubb, som feirer 20 år i år. Ordføreren holdt derfor en åpningstale for å kaste glans over arrangementet. Det regnet imidlertid jevnt og trutt gjennom store deler av dagen, og dette ga glatte løyper. Sondre Gilje Haga har trent masse i området, og han var derfor ikke særlig fornøyd med en tredjeplass.

-Jeg er vant til løypene her, men jeg hadde ikke noen veldig god dag. Selv om jeg ga alt fra start til mål, så ble det mye stang ut, forteller Gilje Haga.

VM neste
Neste konkurranse for Sondre Gilje Haga og et par til fra Riska Motorsykkelklubb er VM i Sverige 6. og 7. juni. Og 16-åringen har store ambisjoner – målet er å vinne klassen for 125 cc. I VM skal det kjøres non-stop, noe som betyr at sykkelen hele tiden må ha framdrift. Sondre Gilje Haga skal derfor trene ekstra mye på non-stop de neste ukene.