Flathaug nummer 13 i IDM

Henning Flathaug har nemlig god grunn til å være fornøyd med helgen – han både kvalet inn og fullførte som nummer 13 i 125-klassen. Løpssykkelen fungerte optimalt, og til og med været viste seg fra perfekt side. Rundt 25 grader og sol på Eurospeedway Lausitz, som ligger ca. en times kjøring fra Berlin.

Kenneth var ikke fullt så heldig med helgen. Han kvalet inn som nummer 22, men måtte dessverre bryte selve racet i går på grunn av at han mistet den ene fothvileren. Unggutten var selvfølgelig skuffet, men det gikk fort over. Han har fått verdifull kjøretrening på en krevende bane.

Høyt nivå
Det er et svært høyt nivå i IDM-serien. Spesielt på utstyrssiden, der teamene stiller med både verstingsykler og store budsjetter. Tilskuermengden er også stor med masse presseoppbud, og helgens anlegg karakteriserer pappa Hårek Flathaug som «Ullevål x 10» tribunemessig. Banen er drøye 4 km lang, med flere høyfartssvinger som er uvant for det norske brødreparet. Henning forteller at det et par steder på banen var krappe svinger ála hjemlige forhold, der han hevdet seg temmelig bra.

Henning var uheldig i starten og havnet som sistemann inn i første sving, så det står stor respekt av opphentingen hans. Hadde han kommet raskere ut, kunne det kanskje ha blitt en enda høyere plassering i gårsdagens finaleløp.

Allerede om to uker er det ny IDM-runde – arena er Oschersleben i Nord-Tyskland.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser