Flathaug har overtatt, Haaland drar innpå

Norvald Haaland vant begge Superbike-racene i helgen, og har dermed redusert ledelsen Carl Berthelsen hadde med 14 poeng idet det gjenstår fire race og 100 poeng å kjempe om. Han forteller i sin pressemelding at teamet brukte tiden godt vedrørende oppsettet på sykkelen, og at samtlige jobbet som helter i varmen. Dette bar frukter; sykkelen fungerte veldig bra både under bremsing og akselerasjon, og ikke minst over alle humpene på Gälleråsen Motorstadion. Valget falt til slutt på den gummiblandingen han pleier å benytte på Dunlop-dekkene.

Norvald satte raskeste tid både på kval 1 og 2. Han vant også Superpole knepent. Det varme været gikk selvsagt utover grepet, så det ble ingen topptider denne gangen.

I det første racet fikk Norvald en middels start og kom ut som nummer fire, men kom seg raskt opp på andreplass. Mot slutten overtok han ledelsen og holdt den til mål.

Løp nummer to ble rødflagget etter fire runder. Etter omstarten lå han lenge som nummer to, men gikk opp i ledelsen mot slutten av løpet og kjørte kontrollert inn til mål.

Carl Berthelsen, som ledet klassen med 40 poeng før helgen, krasjet under den andre kvalen på grunn av et noe uforståelig forhjulslipp. Teamet fikk sykkelen klar til Superpole (der de åtte raskeste førerne fra kvalen kjører), og han havnet bare ett tidels sekund bak Haaland.

På løpsdagen i går slet både Carl og teamet med mageinfeksjon, men Carl bet tennene sammen og fullførte på andre- og tredjeplass. Ledelsen er imidlertid krympet til 26 poeng foran neste racehelg på Vålerbanen i midten av august.

Helge Spjeldnes gikk fra krasj i det første racet pga. forhjulslipp og til bronseplass i race nummer to. I kjølvannet av krasjen løsnet eksospotta, Helge fryktet en stund å bli svartflagget, men funksjonærene vurderte det nok dit hen at potta ikke ville ramle av. Helge måtte imidlertid ignorere skraping og gnister fra potta som best han kunne for å holde avstand til førerne bak ham. I siste sving hadde han tatt igjen Berthelsen, men kom seg ikke forbi.

Daniel Falemo la beslag på helgens siste Superbike-pallplass med sølv i første race.

Henning Flathaug tok to andreplasser i helgen, og 40 verdifulle poeng i sammendraget. Det var hjemmefører Jesper Pellijeff som vant begge racene, og Henning uttaler at det var lite å gjøre med den sterke svensken.

I det første racet fikk Henning en dårlig start, men kom seg opp på andreplass etter noen runder. Det andre racet ble rødflagget etter krasj allerede på første runde. Omstarten gikk nok en gang dårlig, og Henning datt ned på femteplass. Men han jobbet seg raskt opp på fjerde og så årets konkurrent i NM-sammendraget, Sam Love, krasje rett foran seg i storsvingen. Etter å ha passert en svensk fører kontrollert, tok han seg stabilt inn til mål i solsteiken. Dermed leder nå Henning med 22 poeng i sammendraget.

Sam Love forteller på teamets Facebook-side at han også var en tur i grusen på trening. Kvalen endte med tredje startspor, og det samme ble resultatet i det første racet. I løp nummer to ble det en god omstart, og han hengte seg på lederen helt til depotsvingen, der han etter eget utsagn fant en gammel kjenning fra i fjor – humpen midt i banen – med forhjulslipp som resultat.

Trym Transeth Johansen tok bronse i det siste Superstock-racet.

Det er selvsagt også kjørt mange race i andre klasser i helgen, og samtlige resultater finner du her.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser